Σακελλαρίδης: Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν χρήματα

Σακελλαρίδης: Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν χρήματα
Eurokinissi

«Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν χρήματα» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην απόφαση για τα διαθέσιμα των ταμείων.

«Η κυβέρνηση κάνει ότι χρειάζεται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις» είπε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ σε σχόλιό του για τις έντονες αντιδράσεις δημάρχων και περιφερειαρχών είπε ότι « πρέπει να καταλάβουν την κατάσταση».

Ο κ. Σακελλαρίδης, επισήμανε ότι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών δεν έχουν βάση, ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλά βήματα για μια αμοιβαία λύση και τώρα αναμένεται η στάση της άλλης πλευράς.

Ωστόσο εξέφρασε εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν στην ουσία δημοψήφισμα.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.

Μάλιστα όπως επεσήμανε, αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να μαζευτούν τα αποθεματικά των δήμων, των Περιφερειών, των νοσοκομείων και 1.500 φορέων.

Σημειώνεται δε πως αν και απάντησε αρνητικά για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή εκλογών, λίγο πριν, σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός».

Δημοφιλή