5 πράγματα που αγοράστηκαν για μόλις 1 δολάριο αν και κοστίζουν ακόμη και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες

5 πράγματα που αγοράστηκαν για μόλις 1 δολάριο αν και κοστίζουν ακόμη και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες
Oakland Plantation, Natchez, Louisiana, October 7, 2014 (by Kent Kanouse)
Oakland Plantation, Natchez, Louisiana, October 7, 2014 (by Kent Kanouse)
Snap Man/Flickr

Η Camblevision αναμένεται, σύμφωνα με το Reuters, να υποβάλλει προσφορά για την τάμπλοϊντ εφημερίδα Daily News. Η προσφορά αναμένεται στο...1 δολάριο, ποσό που φυσικά φαντάζει εξωφρενική. Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως η Daily News «μπαίνει μέσα» κατά 30εκατ. δολάρια το χρόνο και να για να επιβιώσει απαιτούνται επενδύσεις ύψους 150εκατ. δολαρίων...

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη περίπτωση στις ΗΠΑ που μπορεί κάποιος να αποκτήσει κάτι που στην πραγματικότητα μπορεί να αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια με μόλις 1 δολάριο.

-Μεγάλα παλιά σπίτια στις ΗΠΑ πωλούνταν για μόλις 1 δολάριο. Συχνά υπήρχε όμως μια μικρή παγίδα...Ο νέος ιδιοκτήτης αναλάμβανε την υποχρέωση και το κόστος να μετακινήσει το σπίτι σε άλλο σημείο! Σε άλλες πάλι περιπτώσεις έχουν καταγραφεί προσφορές και αγορές σπιτιών επίσης για μόλις ένα 1 δολάριο, όταν αυτά ήταν σε ιδιαίτερα ακατάλληλα σημεία.

-Επίσης όμως για μόλις 1 δολάριο έχουν πουληθεί ουκ ολίγες φορές τα λεγόμενα χρονομερίδια, (δηλαδή αγορά χρόνου διαμονής σε ένα οίκημα). Αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων που απαιτούν υψηλά ποσά για τη συντήρησή τους, επιλέγουν να τα παραχωρήσου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ακόμη για το συμβολικό ποσό του 1 δολαρίου, προκειμένου να μετακυλήσουν αυτό το κόστος στον «αγοραστή». Υπάρχουν δε και αγορές χρονομεριδίων και για καθόλου χρήματα.

-Έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία ήλπιζε να πουλήσει μια BMW του 1994 320i για 3.000 δολάρια σε μια on line δημοπρασία. Εξαιτίας όμως ενός λάθους ο αγοραστής κατάφερε να το αγοράσει έναντι μόλις 1 δολαρίου και ο έμπορος τίμησε τη συμφωνία. Στο Τέξας όμως υπάρχει τουλάχιστον μια εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων η οποία προχώρησε στη διάθεση αυτοκινήτων στην τιμή επίσης του 1 δολαρίου.

-Υπάρχουν όμως και οι πτήσεις του 1 δολαρίου. Όταν αυτέ οι ευκαιρίες εμφανίζονται οι ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες πρέπει να δράσουν άμεσα και να είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι για το πότε μπορούν να ταξιδέψουν. Για προφανείς λόγους, ευκαιρίες σαν αυτές είναι πολύ σπάνια διαθέσιμες και οι θέσεις περιορισμένες. Στην πρακτική αυτή πάντως έχουν ενδώσει κατά διαστήματα αρκετές εταιρείες όπως οι Nature Air, TigerAir Australia, America's Spirit Airlines, Ryanair.

-Μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση της διεύθυνσης του Newsweek πως το περιοδικό θα σταματήσει την έντυπη έκδοση και θα είναι πλέον διαθέσιμο μόνο διαδικτυακά,η IBT Media υπέβαλε προσφορά για τον τίτλο του περιοδικού ύψους 1 δολαρίου. Στην ίδια ακριβώς τιμή είχε αγοράσει και ο φιλάνθρωπος και εκατομμυριούχος Sidney Harman το Newsweek πριν από μερικά χρόνια. Είχε αναλάβει όμως και τις...ζημίες επίσης έναντι 1 δολαρίου...συν τις ζημίες!

Δημοφιλή