ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/04/2015 11:48 EEST

Μόλις φέτος απαγόρευσε την κτηνοβασία η Δανία

BORIS ROESSLER via Getty Images
A cow is pictured on April 1, 2015 at the Dottenfelder Hof farm near Bad Vilbel, western Germany. German dairy farmers, Europe's biggest producers, will be glad to see the back of the production limits that have prevented them from exploiting the export opportunities offered by the rising middle classes in Asia. AFP PHOTO / DPA / BORIS ROESSLER +++ GERMANY OUT (Photo credit should read BORIS ROESSLER/AFP/Getty Images)

Πρόκειται για νέα, αναφέρει η Independent, που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν βρίσκεστε πράγματι στο 2015.

Με 91 ψήφους υπέρ και 75 κατά, και με πέντε βουλευτές να αποφασίζουν να απέχουν της ψηφοφορίας, μόλις φέτος ψηφίστηκε η απαγόρευση ερωτικών επαφών ανθρώπων με ζώα.

Το συμβούλιο της Δανίας, σχετιζόμενο με τα δικαιώματα των ζώων, είχε επιχειρήσει να «μπλοκάρει» μάλιστα την ψήφιση του νέου νόμου, με το επιχείρημα πως ο ήδη υπάρχων νόμος που επιτρέπει την ζωοφιλία, εκτός από τις περιπτώσεις που μπορεί να αποδειχθεί κακοποίηση του ζώου, ήταν αρκετός.

Ο Δανός υπουργός Γεωργίας, Νταν Γιόργκενσεν, ανέφερε σχετικά: «Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προστατεύει αρκετά τα ζώα. Είναι δύσκολο να αποδειχθεί εάν ένα ζώο υποφέρει όταν ένα ζώο έχει σεξουαλική επαφή μαζί του και για αυτό πρέπει να δώσουμε στο ζώο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2014, το 76% των Δανών φέρονταν να υποστηρίζουν την απαγόρευση των σεξουαλικών επαφών ανθρώπων με ζώα.

Ερωτήματα εγείρει το γεγονός, πως κρατική έρευνα της χώρας που δημοσιεύτηκε το 2011, ανέφερε πως ένας στους πέντε κτηνιάτρους είχε υποψία πως ζώο που είχε περιθάλψει, είχε σεξουαλική επαφή με άνθρωπο.

Ενώ η Δανία γίνεται μία ακόμη από τις ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύουν νομοθετικά την κτηνοβασία, επιτρέπεται σε τρεις ακόμη χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: στην Ουγγαρία, την Φινλανδία και την Ρουμανία.

Sponsored Post