«Κίτρινη κάρτα» Νίκου Παππά σε Γιάννη Στουρνάρα: Να είναι πιο συνεργάσιμος

«Κίτρινη κάρτα» Νίκου Παππά σε Γιάννη Στουρνάρα: Να είναι πιο συνεργάσιμος
Eurokinissi

Σαφές μήνυμα προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στέλνει η κυβέρνηση ζητώντας του να συνεργαστεί για την διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ. Το μήνυμα στέλνει μέσω της Wall Street Journal ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που έχει την αρμοδιότητα για τα μέσα ενημέρωσης.

«Ελπίζουμε ότι ο Διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας θα είναι πιο συνεργάσιμος για τα θέματα αυτά στο μέλλον», δήλωσε ο Ν. Παππάς.

Αφορμή για την «κίτρινη κάρτα» του υπουργού Επικρατείας είναι η άρνηση του Διοικητή να δώσει στην κυβέρνηση και στη Βουλή στοιχεία που του ζητήθηκαν για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης.

«Ο κ. Παππάς, ο υπουργός για τα μέσα ενημέρωσης, λέει η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας ήταν απρόθυμη να αποκαλύψει στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων των μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε από τις τοπικές (σ.σ. ελληνικές) τράπεζες», υπογραμμίζει η Wall Street Journal, η οποία φιλοξενεί και δήλωση «ανώτερου στελέχους» της ΤτΕ με την οποία επιβεβαιώνεται η άρνηση να δώσει στοιχεία στην κυβέρνηση: «Η Τράπεζα της Ελλάδα, όπως και κάθε άλλο τραπεζικό ίδρυμα, δεν επιτρέπεται από το νόμο να αποκαλύψει οποιαδήποτε στοιχεία για τα δάνεια", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας. "Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα για τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και για το νέο οργανισμό για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Δημοφιλή