ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/04/2015 07:15 EEST

«Είμαι τυχερή που τα κατάφερα»: Η γυναίκα που σώθηκε από το ναυάγιο της Ρόδου εξομολογείται

ASSOCIATED PRESS
FILE - This is a Monday, April 20, 2015 file photo of a man as he rescues Wegasi Nebiat an Eritrean migrant from the Aegean sea, in the Greek island of Rhodes. Nebiat was pictured in dramatic rescue footage after sailboat carrying Syrian and Eritrean migrants sank on Monday, leaving three people dead. She was released from hospital earlier Thursday April 23, 2015 and was sailing to Greece's main port of Piraeus, near Athens. (Argiris Mantikos/Eurokinissi via AP, File) GREECE OUT

Η φωτογραφία της Wegasi Nebiat έκανε τον γύρω του κόσμου, όταν το σκάφος που μετέφερε εκείνη και άλλοι 92 μετανάστες προσάραξε σε βράχια στην παραλία Ζέφυρος στη Ρόδο στις 10 το πρωί της Δευτέρας με τους μετανάστες χωρίς να γνωρίζουν κολύμπι να παλεύουν στη θάλασσα για να επιβιώσουν. Πολίτες και διασώστες έσπευσαν να βοηθήσουν. Το ναυάγιο αυτό, ήταν ένα μόνο από αυτά που έγιναν μέσα σε 24 ώρες και κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους. Η 24χρονη Wegasi Nebiat, που κατάγεται από την Ερυθραία, αφού διασώθηκε εκ θαύματος κατέρρευσε από την εξάντληση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί για πνευμονία, όπου και παρέμεινε για 3 ημέρες.

Τελικά, την Πέμπτη το βράδυ συνάντησε και πάλι τους πρόσφυγες με τους οποίους ήρθαν μαζί από την Ερυθραία και επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό την Αθήνα. Μόλις είδε τους συμπατριώτες της δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα χαράς, αφού αναπτερώθηκε και πάλι η ελπίδα για μία καλύτερη ζωή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι τόσο χαρούμενη. Δεν είμαι σίγουρη ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας, αλλά ελπίζουμε ελπίζουμε να διασχίσουμε την Ευρώπη με ασφάλεια».

Η οικογένειά της πλήρωσε πάνω από 10.000 δολάρια για να της δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει μία νέα ζωή στην Ευρώπη και να καταφέρει να φτάσει μέχρι τη Σουηδία.

Το ταξίδι της Wegasi, που διήρκησε 1 μήνα, ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, την Ασμάρα, που μένει με τη μητέρα της, τον πατέρα της και το μικρότερο αδερφό της. Με λεωφορείο ταξίδεψε δυτικά με μία μικρή πόλη και από εκεί περπάτησε για 70 χιλιόμετρα μέχρι την μικρή πόλη Κεσάλα, στα σύνορα με το Σουδάν. Από εκεί την παρέλαβαν οι δουλέμποροι, την έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και με πλαστά χαρτιά ταξίδεψε αεροπορικώς μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Από την Κωνσταντινούπολη, επιβιβάστηκε σε μία ξύλινη βάρκα όπου την πήγε μέχρι την Ρόδο.

Sponsored Post