ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2015 07:33 EEST | Updated 24/04/2015 07:34 EEST

Αγελάδα στην Κένυα σκοτώνει πρόβατα και τρέφεται με το κρέας τους

" data-caption="

" data-credit="cfaobam/Flickr">

Αγρότης στην Κένυα ισχυρίζεται πως μια από τις αγελάδες του απαρνήθηκε την χορτοφαγία και ξεκίνησε να τρώει πρόβατα.

Ο Τσαρλς Μαμπολέο, ανακάλυψε ένα πρωί πως το χορτοφάγο ζώο κατέτρωγε ένα πρόβατο, το οποίο, απ' ότι ο ίδιος κατάλαβε, είχε σκοτώσει η ίδια η αγελάδα με τα κέρατά της.

Το φρέσκο νερό και φαγητό δεν κατάφεραν να δελεάσουν την αγελάδα και την επόμενη μέρα ένα άλλο πρόβατο βρήκε τραγικό θάνατο.

«Μετά το πρώτο περιστατικό, υποθέσαμε πως η αγελάδα πέθαινε της πείνας, οπότε αυξήσαμε την παροχή νερού και σανού, όμως αυτή συνέχισε να κυνηγάει πρόβατα», αναφέρει ο κύριος Μαμπολέο.

Σύμφωνα με τις τοπικές γεωργικές υπηρεσίες, το γεγονός ότι μια αγελάδα αλλάζει διατροφικές προτιμήσεις μπορεί να αποτελεί δείγμα έλλειψης θρεπτικών συστατικών.

«Η περίοδος ξηρασίας που μόλις τελείωσε, είχε την κατάληξη τα περισσότερα ζώα να έχουν έλλειψη μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στο πράσινο χορτάρι» εξηγεί ο Άλμπερτ Καμπούγκι από την τοπική γεωργική υπηρεσία.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το 2007 ένα μοσχαράκι στην Ινδία είχε «πιαστεί στα πράσα» την ώρα που τρεφόταν από κότες. Ένας τοπικός γιατρός είχε επίσης βρει την αιτία στην έλλειψη σημαντικών μεταλλικών στοιχείων.

Πηγή: BBC

Sponsoed Post