Κομοτηνή: Υπάλληλος ΕΛΤΑ καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για υπεξαίρεση 210.000 ευρώ

Κομοτηνή: Υπάλληλος ΕΛΤΑ καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για υπεξαίρεση 210.000 ευρώ
Eurokinissi

Ποινή φυλάκισης επτά ετών με τριετή αναστολή και μια σειρά περιοριστικών όρων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής σε πρώην υπάλληλο του ΕΛΤΑ Κεραμωτής του Δήμου Νέστου.

Ο άνδρας είχε την ευθύνη του υποκαταστήματος της Κεραμωτής και το 2005 προχώρησε στην υπεξαίρεση του ποσού των 210.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ομολογία του, αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την πράξη για να καλλύψει χρέη που είχαν προκύψει για να σώσει τη γυναίκα του που είχε εμφανίσει μια σπάνιας μορφής κακοήθη ασθένεια.

Όπως ισχυρίστηκε, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της συζύγου του, αναγκάστηκε να δανειστεί από τοκογλύφο 110.000 ευρώ και να του επιστρέψει 170.000 ευρώ, ενώ παράλληλα είχε να διαχειριστεί και ένα «φουσκωμένο» τραπεζικό δανεισμό.

Η έκβαση της υγείας της συζύγου του ήταν θετική, όμως ο ίδιος είχε να αντιμετωπίσει τα χρέη. Έτσι, υπεξαίρεσε τα χρήματα από το ταμείο των ΕΛΤΑ για να καλύψει τις μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες.

Στη συνέχεια, ο ίδιος κάλεσε την επιθεώρηση να του κάνει έλεγχο, όπου και ομολόγησε την υπεξαίρεση των χρημάτων. Μέχρι στιγμής έχει επιστρέψει στα ΕΛΤΑ το ποσό των 70.000 ευρώ, το ποσό των 30.000 ευρώ από την εγγύηση που κατέβαλε για να αφεθεί ελεύθερος, καθώς και το ιδιόκτητο ακίνητο που διαθέτει η οικογένειά του στην παραλία της Κεραμωτής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πολλοί συνάδελφοί του από το Ταχυδρομείο Καβάλας παρέστησαν στη δίκη και μίλησαν με θερμά λόγια για την τιμιότητά του και το καθαρό του χαρακτήρα. Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης επισήμανε πόσο αγαπητό και δραστήριο μέλος είναι της τοπικής κοινωνίας.

Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι επτά χρόνια κάθειρξη, με τριετή αναστολή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση κάθε πρώτη του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή