ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/04/2015 03:39 EEST | Updated 24/04/2015 03:40 EEST

Προορισμό τη Συρία είχε ο 18χρονος ύποπτος για τζιχάντ που συνελήφθη στην Κακαβιά

eurokinissi

Προορισμό τα συριακά εδάφη εκτιμάται ότι είχε ο 18χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. στην Κακαβιά κατά την προσπάθειά του να περάσει παράνομα στην Ελλάδα.

Ο 18χρονος επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς και από εκεί ενδεχομένως μέσω των Κήπων Έβρου να κατευθυνθεί στα Συριακά εδάφη. Ο ύποπτος για συμμετοχή σε δίκτυα τζιχαντιστών συνελήφθη προχθές στην ελληνοαλβανική μεθόριο κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εντοπίστηκε ενώ προσπαθούσε να μπει στη χώρα από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης και επομένως ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία διοικητικής απέλασής του.

Χθες το πρωί, στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς παρελήφθη από Αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τον υπέβαλαν σε άτυπη ανάκριση. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, κατά τη διαδικασία εξέτασής του από Αλβανούς αστυνομικούς ο νεαρός φέρεται να ομολόγησε ότι πρόθεσή του ήταν να ταξιδέψει στη Συρία. Αποφασίστηκε να κρατηθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αλβανίας προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές διασυνδέσεις του με ομάδες τζιχαντιστών από την Αλβανία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με τις αρχές πληροφοριών της χώρας που παρακολουθούν την υπόθεση, Αλβανία, Βοσνία και Κόσοβο τροφοδοτούν με μαχητές το «Ισλαμικό Κράτος».

Sponsored Post