Οι bloggers που άφησαν τους υπολογιστές τους για να υποστηρίξουν φυλακισμένες γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους

Οι bloggers που άφησαν τους υπολογιστές τους για να υποστηρίξουν φυλακισμένες γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους
Στιγμιότυπο από το μπαζάρ που έγινε για την ενίσχυση των γυναικών και των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στις φυλακές του Ελαιώνα στην Θήβα.
XEBLOGARISMA
Στιγμιότυπο από το μπαζάρ που έγινε για την ενίσχυση των γυναικών και των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στις φυλακές του Ελαιώνα στην Θήβα.

Μετά από μία επίσκεψή του με τον χώρο των φυλακών, το 2008, ο Απόστολος (ο οποίος επιθυμεί να μην αναφερθεί το επώνυμό του) αποφάσισε να μαζέψει μία ομάδα από νυν και πρώην bloggers, να τους πείσει να αφήσουν για λίγο τους υπολογιστές τους και να δημιουργήσουν την ομάδα «Xeblogarisma». Μία ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί μέσα από τη δράση της να βελτιώσει τις συνθήκες των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας και να βοηθήσουν τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που μεγαλώνουν εκεί.

Τι είναι το Xeblogarisma;

Το Xeblogarisma δεν είναι κάποια οργάνωση ή σύλλογος ή επίσημη με νομικούς όρους ομάδα. Είναι απλά μια παρέα ανθρώπων που διαρκώς ανανεώνεται και λειτουργεί μέσα από την αυτοοργάνωση και τον εθελοντισμό και που εδώ και 8 χρόνια προσπαθεί να δημιουργήσει στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, πρώην Κορυδαλλού, πιο καλές συνθήκες. Οι εμπνευστές της ομάδας αρχικά ήταν bloggers που συγκινημένοι από το γεγονός ότι μικρά παιδιά ζουν μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες δραστηριοποιήθηκαν, αφήσανε τους υπολογιστές τους, «ξεblogαρίστηκαν» και άρχισαν να οργανώνουν μπαζάρ και δράσεις για την συγκέντρωση χρημάτων και αγαθών με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις φυλακές.

Πόσα άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα σας;

Σήμερα η ομάδα μας, η οποία αριθμεί 20 ενεργά μέλη και 250 υποστηρικτές, μπορεί να περηφανευτεί για την αγορά του εξοπλισμού της αίθουσας εκδηλώσεων καθώς και για την δημιουργία και την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς στις φυλακές του Ελαιώνα.

Κατασκευή παιδικής χαράς στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Με ποιον τρόπο βοηθάτε τις φυλακισμένες μητέρες με τα ανήλικα παιδιά τους;

Στηρίζουμε τις άπορες γυναίκες των φυλακών και τις ανήλικες γυναίκες ενώ συμβάλουμε στην ενημέρωση του κόσμου για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές. Η σταθερή παρουσία μας στον χώρο των φυλακών έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τις κρατούμενες και την κοινωνική υπηρεσία. Το όλο εγχείρημα είναι ένα παράθυρο ελπίδας σε σχέση με αυτά που όλοι μας μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πράξουμε για μια καλύτερη ζωή!

Τι μπορεί να κάνει κανείς για να σας βοηθήσει;

Όποιος ή όποια θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια μας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στέλνοντας μήνυμα στο email της ομάδας μας.