Σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και ΕΕ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και ΕΕ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
(AP Photo/Vadim Ghirda)
(AP Photo/Vadim Ghirda)
ASSOCIATED PRESS

Επανέλαβε τις επικριτικές του δηλώσεις του, κατά ξένων ηγετών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαρακτήρισαν «γενοκτονία» τις σφαγές των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια διάσκεψης επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη, κατηγόρησε ευθέως τους προέδρους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, πως «υποστηρίζουν τις θέσεις που βασίζονται σε αρμένικα ψέματα».

«Θα προτιμούσαμε να μην έχουν έρθει στην Αρμενία, ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Ολάντ», δήλωσε συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην παρουσία των δύο προέδρων στην σχετική τελετή μνήμης, όπου οι δύο πρόεδροι της Ρωσίας και Γαλλίας αντίστοιχα κάλεσαν την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

«Οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και τους κάλεσε να «καθαρίσουν τους λεκέδες της δικής τους ιστορίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ είναι ο πρώτος πρόεδρος που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία.

Ακόμη, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση πως «δεν λέει την αλήθεια», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην έκκληση που απήθυνε το Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Απριλίου, καλώντας την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα καυστικός: «Ε, Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχουμε ανάγκη τις σκέψεις σας, κρατείστε τις για σας...Εχουν αυτιά που δεν ακούν, μάτια που δεν βλέπουν και γλώσσες που δεν λένε την αλήθεια», είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή