Μαθήματα συμπεριφοράς παραδίδουν Σουηδοί αστυνομικοί σε Αμερικανούς συναδέλφους τους

Μαθήματα συμπεριφοράς παραδίδουν Σουηδοί αστυνομικοί σε Αμερικανούς συναδέλφους τους

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο που απεικονίζει τέσσερις Σουηδούς αστυνομικούς να επεμβαίνουν για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου, στο μετρό της Νέας Υόρκης, με τρόπο που μάλλον δεν έχουμε συνηθίσει.

Οι τέσσερις, νεαροί αστυνομικοί, που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για διακοπές, είχαν πάρει το μετρό για να μεταβούν στο Μπρόντγουει, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του μιούζικαλ «Οι άθλιοι».

Όταν, όμως, άκουσαν τον οδηγό του συρμού να απευθύνει έκκληση για βοήθεια στους επιβάτες, ρωτώντας αν υπήρχε κάποιος αστυνομικός, «σκεφτήκαμε ότι κάποιος χρειαζόταν βοήθεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο 25χρονος δόκιμος Σάμουβελ Κβάρζελ και έδρασαν.

Οι τέσσερις γεροδεμένοι άνδρες έσπευσαν στο σημείο που υπέδειξε ο οδηγός και βρήκαν δύο αστέγους να έχουν πιαστεί στα χέρια.

«Ο ένας είχε ανέβει πάνω στον άλλο και έτσι τους χωρίσαμε», σημείωσε ο επίσης 25χρονος Μάρκους Άσμπεργκ, στην New York Post.

Ο ίδιος προστάτευσε το θύμα που αιμορραγούσε, ενώ οι υπόλοιποι τρεις Σουηδοί ακινητοποίησαν τον δράστη, τον οποίο και παρέδωσαν στους Αμερικανούς συναδέλφους τους.

Το ερασιτεχνικό βίντεο από την παρέμβαση των τεσσάρων Σουηδών που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο κάνει αίσθηση, λόγω της ευγένειας και της ηρεμίας που χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι Σουηδοί απευθύνονται στους δύο άνδρες, που είχαν εμπλακεί στον καβγά.

Λόγω του βίντεο αυτού, μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών δικτύων αναθερμαίνονται οι συζητήσεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να φέρονται οι αστυνομικοί, κατά τη στιγμή μιας σύλληψης.

Ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Πράτον, συναντήθηκε μαζί τους και τους ευχαρίστησε προσωπικά για την πράξη του. «Είναι τιμή μου που τους γνώρισα και τους ευχαρίστησα. Είναι πάντα στο καθήκον!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου ανήρτησε και φωτογραφίες από τη συνάντηση αυτή.

«Ήρθαμε για διακοπές, δεν είμαστε ήρωες, είμαστε απλοί τουρίστες», υπογράμμισε από την μεριά του ο Μάρκους Άσμπεργκ, στην Washington Post.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή