Θεοδωράκης: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για να μείνει η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης

Θεοδωράκης: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για να μείνει η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης
Ποτάμι

«Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να μείνει η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης» δήλωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και πρόσθεσε: «Είναι κρίσιμες οι ώρες, χρειάζονται κρίσιμες αποφάσεις και όχι απερισκεψίες, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα εθνικά θέματα, και ειδικά το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Στη συνάντηση που κράτησε πάνω από μία ώρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συμμαχία στην κοινωνία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και έθεσε το ζήτημα της σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι αυτή η συμμαχία στην κοινωνία υπέρ του Ευρωπαϊκού ρόλου της χώρας, έχει ως πρώτο υπερασπιστή τον ίδιο και δήλωσε ότι θα κινηθεί στο όριο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του για να διασφαλίσει αυτή την πορεία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε τα εξής: «Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις του Ποταμιού για όλα τα σημαντικά εθνικά θέματα, για το θέμα της παιδείας, για τα εθνικά θέματα που σχετίζονται με τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, το Κυπριακό και βέβαια το μεγάλο ζήτημα που είναι η σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δέχτηκα την απόλυτη διαβεβαίωση του Προέδρου ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν- κινούμενος εν ανάγκη και στα όρια των αρμοδιοτήτων που του δίνει το Σύνταγμα- ώστε να κρατηθεί η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης και βέβαια στην Ευρωζώνη. Με απόλυτο τρόπο και θέλω να το επαναλάβω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με διαβεβαίωσε ότι η μεγάλη συμμαχία που υπάρχει στην κοινωνία υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του Ευρωπαϊκού ρόλου της χώρας έχει ως πρώτο υπερασπιστή τον ίδιο. Από εκεί και πέρα ανταλλάξαμε απόψεις, όπως σας είπα, και για όλα τα άλλα σημαντικά θέματα. Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει λόγο και πρέπει να παρεμβαίνει. Το θέμα της παιδείας για μας είναι καθοριστικό, όπως βέβαια και οι εξωτερικές μας σχέσεις. Επέμεινα ότι θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή μία συνάντηση του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς για να αντιμετωπιστούν πιθανά κάποια ζητήματα και να δοθούν κάποιες απαντήσεις στο θέμα το πολύ μεγάλο που είναι οι διαπραγματεύσεις μας με την Ευρώπη. Ο Πρόεδρος μου επανέλαβε ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα. Το σέβομαι αλλά επιμένω ότι αυτό είναι κάτι αναγκαίο να συμβεί τις επόμενες μέρες. Δηλαδή να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

Δημοφιλή