Δώδεκα συλλήψεις για επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις τραυματίες

Δώδεκα συλλήψεις για επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις τραυματίες
Eurokinissi

Το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα ατόμων, που κάλυπταν με κράνη τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, συγκεντρώθηκαν στην οδό Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη, όπου με ρίψη βεγγαλικών, επιτέθηκαν σε κέντρο διασκέδασης, το οποίο φιλοξενούσε φιλάθλους ομάδας.

Κατά την αποχώρηση τους επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο, τη στιγμή που αυτό στάθμευε στην οδό Ψαρών και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο έναν από τους επιβάτες του.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Προσήχθησαν 22 άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αποχώρησαν.

Δύο ώρες αργότερα, από αστυνομικούς διαπιστώθηκε κίνηση άλλης ομάδας ατόμων, τα οποία κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη ή κουκούλες, κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Τούμπας.

Τα συγκεκριμένα άτομα, αφού πραγματοποίησαν ρίψη μολότοφ σε σύνδεσμο τοπικής ομάδας, ο οποίος ήταν κλειστός, επιτέθηκαν στη συνέχεια εναντίον αστυνομικής διμοιρίας. Οι επιτιθέμενοι απωθήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις.

Πρόκειται για 11 ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, ηλικίας από 18 ως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της Διατάραξης κοινής Ειρήνης, της Απόπειρας Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης, της παράβαση του Νόμου περί Όπλων, της Αντίστασης, της Έκρηξης και της παράβαση του Νόμου σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων παραμένει νοσηλευόμενος. Από τον χώρο του επεισοδίου περισυλλέγησαν τρεις μολότοφ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλή