Μήπως αυτοί οι 4 άνθρωποι σαμποτάρουν τη δίαιτά σας;

Μήπως αυτοί οι 4 άνθρωποι σαμποτάρουν τη δίαιτά σας;
Alamy

Όταν αποφασίσετε να κάνετε δίαιτα, πάντα υπάρχει κάποιος που παραμονεύει στη γωνία με σκοπό να σας παρασύρει στον πειρασμό. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να μείνετε στον ίσιο δρόμο και να μη χαλάσετε τη διατροφή σας, αρκεί να έχετε υπόψιν σας ότι οι παρακάτω 4 τύποι ανθρώπων μπορεί να σας παρασύρουν.

Το ταίρι του γυμναστηρίου

Πηγαίνοντας με κάποιον φίλο σας στο γυμναστήριο μπορεί να είναι ένα τέλειο κίνητρο για να κρατηθείτε σε φόρμα, εκτός αν ο φίλος σας μετά από κάθε προπόνηση έχει λιγούρες και θέλει να τρώει σουβλάκια. Μπορεί εκείνος να μην κάνει προσπάθεια να χάσει κιλά ή να μην τον νοιάζει, αλλά αυτό δεν ισχύει για εσάς. Προσπαθήστε να μην τον ακολουθείτε σε όλες του τις εξορμήσεις στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς κι αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, προτιμήστε να πάρετε μερικά καλαμάκια και μία σαλάτα.

Οι συνάδελφοι στο γραφείο

Τι κι αν εσύ φέρνεις επιμελώς το ταπεράκι σου στο γραφείο; Όταν φτάνει η ώρα του μεσημεριανού φαγητού, ξεκινά η συζήτηση για το τι θα παραγγείλουν. Άνθρωπος είσαι κι εσύ και δυσκολεύεσαι να αντισταθείς όταν μπροστά σου περνούν πίτσες και μπέργκερ. Τι να κάνετε; Μείνετε πιστοί στο ταπεράκι σας και στη διατροφή σας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο κάνετε καλό στο σώμα σας, αλλά και στην τσέπη σας.

Η φίλη που σας ακολουθεί στις βραδινές εξόδους

Τρελαίνεται να βγαίνει έξω και να πηγαίνει από μπαρ σε μπαρ. Δυστυχώς, τα πολλά μπαρ ισοδυναμούν και με πολλά ποτά ή κοκτέιλ, δηλαδή πολλές θερμίδες. Πέρα από τις θερμίδες, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την όρεξη, ειδικά για λιπαρά φαγητά. Εσείς φροντίστε να σταθείτε στο ύψος σας και να προτιμήσετε να πιείτε κρασί ή μπίρα.

Τα παιδιά σας

Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς όχι όταν το παιδί του, απλώνει το χέρι του για να του προσφέρει μία μπουκιά από το μπισκότο του. Ας μη μιλήσουμε για τις τούρτες και τις λιχουδιές στα παιδικά πάρτι. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αρνηθείτε πολύ ευγενικά και ήρεμα στο παιδί σας ότι δεν θέλετε να δοκιμάσετε το κέικ που τρώει και να του εξηγήσετε τον λόγο.