Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα ιχθυοπωλεία της αδερφής του Ρουπακιά

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα ιχθυοπωλεία της αδερφής του Ρουπακιά
Eurokinissi

Η ανώνυμη οργάνωση αναφέρει ότι η αδερφή του Ρουπακιά συμμετείχε το 2013 στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία που συνοδεύει την προκήρυξη.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, η Χρυσούλα Ρουπακιά δεν στοχοποιήθηκε λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα αλλά «για τη συμμέτοχή της σε πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων της Χρυσής Αυγής, όπως σε αυτή του Μελιγαλά, όπου κρατώντας ελληνική σημαία τραγουδά τον φασιστο-ύμνο».

Οι εμπρηστικές επιθέσεις καταγράφηκαν στις 17 Απριλίου 2015, τρεις ημέρες πριν από την πρεμιέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μονάχα η μιντιακά πλασμένη εικόνα των φουσκωτών τραμπούκων και των γραβατωμένων βουλευτών. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που αποτελούν μέλη της Χρυσής Αυγής δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στις γειτονιές μας, χωρίς να προβάλλουν αναγκαστικά τη σχέση τους με το κόμμα.

Επιχειρηματίες που παράλληλα με τη "κοινωνικά αποδεκτή" ύπαρξη τους ως τέτοιοι, συμμετέχουν, οργανώνουν, παρέχουν στήριξη στις εκατοντάδες φασιστικές επιθέσεις που έχουν συμβεί μόνο τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται.

Δημοφιλή