Εικόνες πανικού κατά την επίθεση μεγάλου λευκού καρχαρία ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας

Εικόνες πανικού κατά την επίθεση μεγάλου λευκού καρχαρία ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας

Κόβει την ανάσα το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η επίθεση λευκού καρχαρία μήκους 6 μέτρων σε ένα μικρό σκάφος με επιβαίνοντες δύο άτομα.

Το πλήρωμα του μικρού σκάφους είναι μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου – που τραβάει πλάνα για το ντοκιμαντέρ Lair of the Megashark- που εντόπισε τον καρχαρία στις θάλασσες της Νέας Ζηλανδίας κοντά στο νησί Στιούαρτ και προσπαθούσε να τοποθετήσει στη ράχη του μια κάμερα.

Αν και τα δύο άτομα ειδικεύονται στους καρχαρίες και δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουν το επιθετικό ψάρι, στο συγκεκριμένο βίντεο και κατά τη διάρκεια τη επίθεσης φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Μάλιστα ο καρχαρίας πραγματοποιεί δύο επιθέσεις- αφού μάλιστα μετά την πρώτη εξαφανίζεται για λίγο για να ξαφνιάσει και πάλι τους δύο επιβάτες του σκάφους- ενώ στο σημείο της επίθεσης, λίγη ώρα αργότερα κατέφθασε ένας ακόμη.

Αν και τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, όπως και η επίθεση έγιναν πριν από ένα χρόνο, το βίντεο της επίθεσης «ανέβηκε» στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες από ομάδες που θέλουν να απαγορευθούν οι καταδύσεις σε περιοχές όπου υπάρχουν καρχαρίες καθώς εκτιμούν πως με τον τρόπο αυτό, το επικίνδυνο ψάρι «συνδέει» τους ανθρώπους και τα σκάφη με το φαγητό.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή