Συνεδρίασε η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης - Επί τάπητος νομοσχέδιο με το πακέτο μεταρρυθμίσεων

Δραγασάκης: Επιδίωξή μας η συμφωνία να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου
Eurokinissi

Η προετοιμασία ενός νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Δραγασάκης εξερχόμενος της συνεδρίασης της πρώτης συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επεσήμανε: «Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας».

Πρόσθεσε επίσης ότι η ''πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης'' θα εντοπίζει θέματα τα οποία απαιτούν πολιτικό χειρισμό σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, EuroWorking Group και τεχνικά κλιμάκια».

Στο επίκεντρο της σύσκεψης η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Το νομοσχέδι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει μία σειρά από μέτρα τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει στους εταιρούς.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου θα αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.

Για το απόγευμα της Δευτέρας είναι επίσης προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Δημοφιλή