Ατρόμητη επιστήμονας εισβάλει στα άδυτα του Τσέρνομπιλ και υποστηρίζει ότι δεν κινδυνεύει από τη ραδιενέργεια

Ατρόμητη επιστήμονας εισβάλει στα άδυτα του Τσέρνομπιλ και υποστηρίζει ότι δεν κινδυνεύει από τη ραδιενέργεια

«Κανείς δεν θα πρέπει να λατρεύει έναν επιστήμονα, θα πρέπει να λατρεύουν την δουλειά του», απαντάει η νεαρή επιστήμονας και ανώνυμη blogger, Bionerd, που έχει γίνει γνωστή ανά την υφήλιο για τα βίντεο της, που την δείχνουν να τρυπώνει στο Τσέρνομπιλ και να αποτυπώνει όλα όσα επικρατούν σήμερα στην εκκενωμένη περιοχή.

Αν και οι επίσημες μελέτες αναφέρουν πως δεν θα μπορεί να ζήσει άνθρωπος στην περιοχή για τα επόμενα τουλάχιστον 20.000 χρόνια, η νεαρή επιστήμονας επανειλημμένα βρίσκεται ξανά και ξανά στο Τσέρνομπιλ, όπου 29 χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 1986 σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά ατυχήματα.

Η ατρόμητη γυναίκα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Youtube, παρουσιάζει πολλά βίντεο, που την εμφανίζουν να κάνει στο Τσέρνομπιλ ό,τι θα έκανε κάποιος και οπουδήποτε αλλού: μαζεύει και τρώει μήλα τις περιοχής, για παράδειγμα.

«Έχω εκτεθεί σε περισσότερη ραδιενέργεια, πηγαίνοντας στο νοσοκομείο και είναι πιο πιθανό να εμφανίσω συμπτώματα καρκίνου, κολυμπώντας στην θάλασσα», λέει, αναφερόμενη στις φορές που έκανε μπάνιο δίχως αντηλιακό.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της, την έχουν δαγκώσει «ραδιενεργά» έντομα, τα οποία πλησιάζει, βιντεοσκοπεί και εξετάζει, έχει περιηγηθεί στα εγκαταλελειμμένα κτίρια- όπου «ο χρόνος έχει σταματήσει» όπως λέει- και τους πύργους ύψους 160 μέτρων, παρατηρεί την ζωή των ψαριών στις λιμνούλες, και των ζώων που κυκλοφορούν ελεύθερα, κάνει μετρήσεις ραδιενέργειας, αναλύει τα αποτελέσματα των ούρων της αφού έφαγε μήλα της περιοχής, και πολλά άλλα ακόμη.

Και δεν προτίθεται να σταματήσει, όπως δηλώνει στην Daily Mirror, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν, οι οποίοι όπως λέει ισχύουν περισσότερο λόγω της κακής κατάστασης των παρατημένων κτιρίων, παρά για μια πιθανή απειλή λόγω ραδιενέργειας.

Δημοφιλή