Ο Ντάισελμπλουμ ισχυρίζεται πως αυτός ήταν που ζήτησε «υποβάθμιση» του Βαρουφάκη

Ο Ντάισελμπλουμ ισχυρίζεται πως αυτός ήταν που ζήτησε «υποβάθμιση» του Βαρουφάκη

Αρνείται το Μέγαρο Μαξίμου τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν έχασε χρόνο και εμφανίστηκε στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ για να υποστηρίξει εμμέσως πλην σαφώς εκείνος ήταν αυτός ο οποίος ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να υποβαθμίσει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς και τονίζουν πως πως ακόμη και εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, η ελληνική κυβέρνηση δεν παίρνει εντολές από το εξωτερικό.

Πάντως ο κ.Ντάισελμπλουμ, εμφανίστηκε κατηγορηματικός και ανέφερε: «Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της. Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο», ισχυρίστηκε και συνέχισε λέγοντας «πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Ο κ.Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στο θέμα του δημοψηφίσματος που άφησε ανοιχτό ο κ.Τσίπρας εκφράζοντας την αντίθεσή του λέγοντας πως δεν θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Όπως εξήγησε ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα κόστιζε χρήματα, αλλά θα δημιουργούσε και μία σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο χρόνο. «Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο».

Τόνισε δε πως «χωρίς περαιτέρω δάνεια, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, αυτή είναι η πραγματικότητα» και σημείωσε πως «Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα χρήματα και ότι, χωρίς βοήθεια, η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, δεν θα βγει από την κρίση».

Δημοφιλή