Σοκ με 15χρονο που κατάπιε χάπια για να αυτοκτονήσει λόγω πίεσης για τις μαθητικές επιδόσεις

Σοκ με 15χρονο που κατάπιε χάπια για να αυτοκτονήσει λόγω πίεσης για τις μαθητικές επιδόσεις
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Sooc

Η πίεση που του ασκούσαν οι γονείς του για τις μαθητικές του επιδόσεις ήταν η αιτία που οδήγησε έναν 15χρονο μαθητή στην απόφαση να αυτοκτονήσει.

Το φαινόμενο έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς οι αστυνομικοί παρατηρούν ότι όσο πλησιάζει η εξεταστική περίοδος τόσο κλιμακώνονται τα κρούσματα. Ο 15χρονος βρήκε την περασμένη Πέμπτη χάπια στο φαρμακείο του σπιτιού του και τα κατανάλωσε.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από διαχειριστή ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι άγνωστος χρήστης του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Από την ψηφιακή έρευνα προέκυψαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν ανήλικος, ηλικίας 15 ετών.

Ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν άμεσα τον 15χρονο και τους γονείς του. Ο 15χρονος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ένιωθε έντονο στρες το τελευταίο διάστημα γιατί πιεζόταν να διαβάσει περισσότερο ενόψει των εξετάσεων του Ιουνίου.

Η Εισαγγελέας διέταξε την άμεση μεταφορά του ανήλικου σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή σχετικής ψυχιατρικής φροντίδας. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δημοφιλή