ΔΙΕΘΝΕΣ
29/04/2015 16:11 EEST | Updated 29/04/2015 16:13 EEST

15 ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν εκτελεστεί το 2015 με εντολή Κιμ Γιονγκ Ουν λέει η Νότια Κορέα

ASSOCIATED PRESS
This photo combination shows U.S. President Barack Obama, left, and North Korean leader Kim Jong Un. North Korea has compared Obama to a monkey and blamed the U.S. for shutting down its Internet amid the hacking row over the movie

Την εκτέλεση 15 ανώτατων αξιωματούχων, ως τιμωρία για την αμφισβήτηση της εξουσίας του, φέρεται να έχει πραγματοποιήσει εντός του 2015 ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πληροφορίες της κατασκοπευτικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας που έχουν διαρρεύσει.

Ανάμεσα τους φέρονται να βρίσκονται και δύο υφυπουργοί, οι οποίοι αμφισβήτησαν την πολιτική του Κιμ Γονγκ Ουν, ενώ νωρίτερα, το 2013, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε εκτελέσει και τον θείο του, Γιανγκ Σονγκ Ταεκ, που μέχρι τότε θεωρούνταν το δεύτερο υψηλότερο στέλεχος της κυβέρνησης της χώρας μαζί με μερικούς ακόμη αξιωματούχους, οι οποίοι κατηγορούνταν για ζητήματα διαφθοράς και εγκλήματα κατά της οικονομίας της χώρας.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αναμένεται στην Μόσχα στις 9 Μαϊου, καλεσμένος της ρωσικής κυβέρνησης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή μνήμης για τον εορτασμό των 70χρόνων από τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες των κατασκοπευτικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας αναφέρουν πως η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση δεν έχει κάνει κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο της Μόσχας, αλλά μάλλον θα καταλύσει στην πρεσβεία της χώρας, που θα έχει εξοπλιστεί αναλόγως.

Υπενθυμίζεται πως ο Κιμ Γονγκ Ουν έχει «αντικαταστήσει» στενούς του συνεργάτες και αξιωματούχους της κυβέρνησης επανειλημμένα, μετά την έλευση του στην εξουσία το 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Sponsored Post