Η ακτιβίστρια που τρομοκράτησε τον Ντράγκι στην Ελλάδα: Δεν τον εκλέξαμε, αλλά επηρεάζει τις ζωές μας

Η ακτιβίστρια που τρομοκράτησε τον Ντράγκι στην Ελλάδα: Δεν τον εκλέξαμε, αλλά επηρεάζει τις ζωές μας

«Δεν τον εκλέξαμε, όμως οι αποφάσεις του είναι πολιτικές, επηρεάζουν τις ζωές μας» είπε η Ζοζεφίν Βιτ, η Γερμανίδα ακτιβίστρια η οποία «επιτέθηκε» πρόσφατα στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε εμφάνισή της σε εκπομπή στον Alpha την Τρίτη.

Μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους «στοχοποίησε» τον Μάριο Ντράγκι, είπε ότι, αν και ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν εξελέγη, λαμβάνει αποφάσεις πολιτικού χαρακτήρα, οι οποίες επηρεάζουν τις ζωές μας, κάτι που θεωρεί απαράδεκτο.

Αναφερόμενη στο περιστατικό, είπε ότι ήταν πολύ νευρική στην αρχή, καθώς δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να μπει στο κτίριο, ωστόσο σκέφτηκε ότι «μπορεί να είναι η στιγμή της» όταν κατάφερε να μπει.

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή της για τον ακτιβισμό, ο οποίος, όπως πιστεύει, δεν είναι απλά να πηγαίνει να ψηφίζει κάποιος, αλλά πρέπει να είναι μια δημοκρατική οντότητα, ενώ τόνισε ότι, αν και η Ελλάδα δεν έλαβε αλληλεγγύη τα τελευταία χρόνια, η ίδια έλαβε από τους Έλληνες όταν έφτασε στην Αθήνα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε - φορώντας, σημειώνεται, μπλουζάκι με το μήνυμα «Refugees Welcome» (πρόσφυγες, καλωσήρθατε)- στο μεταναστευτικό, ζητώντας μεγαλύτερη αλληλεγγύη πάνω στο θέμα.

Δημοφιλή