«Το παιχνίδι των 72»: Ο εφιάλτης κάθε γονέα - 13χρονη εξαφανίστηκε από το σπίτι της για να ολοκληρώσει δοκιμασία

«Το παιχνίδι των 72»: Ο εφιάλτης κάθε γονέα - 13χρονη εξαφανίστηκε από το σπίτι της για να ολοκληρώσει δοκιμασία
gagilas/Flickr

Οι γονείς στη Γαλλία έχουν καταληφθεί από φόβο μετά την εμφάνιση ενός μυστήριου και επικίνδυνου παιχνιδιού που φέρεται να κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα. Κάποιοι έφηβοι φαίνεται πως έχουν εφεύρει ένα παιχνίδι δοκιμασιών όπου ο ένας προκαλεί τον άλλο να εξαφανιστεί από το σπίτι του και να μην έρθει σε επαφή με τους γονείς ή τους φίλους του για 72 ώρες.

Οι αρχές της Γαλλίας θορυβήθηκαν με το λεγόμενο «παιχνίδι των 72», μετά την εξαφάνιση ενός 13χρονου κοριτσιού. Η Έμμα γύρισε σπίτι της μετά από 72 ώρες και αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το που και με ποιους ήταν όλο αυτό το διάστημα. Το μόνο που αποκάλυψε ήταν ότι είχε δεχτεί την πρόκληση να ολοκληρώσει το «παιχνίδι των 72».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιχνίδι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πιθανότατα όλο αυτό να αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας της 13χρονης. Παρ' όλα αυτά, οι αρχές προειδοποιούν τους γονείς να είναι προσεχτικοί με τους εφήβους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν αν αποφασίσουν να δεχτούν μια τέτοια πρόκληση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το 2014 ένας έφηβος πνίγηκε στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει μια δοκιμασία που είχε βρει στο διαδίκτυο και η οποία προκαλούσε τους νέους να πέσουν με διάφορους τρόπους σε λίμνες, ποτάμια ή στην θάλασσα. Η Γαλλία έχει λάβει επίσης μέτρα για την αντιμετώπιση του παιχνιδιού «Neknomination», καθιστώντας παράνομο το να προκαλείς κάποιον να πιει αλκοόλ μέχρι να μεθύσει.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή