Οι...βαμπιρέλες που αγαπήσαμε

Οι...βαμπιρέλες που αγαπήσαμε
Archive

Ως γνωστόν, η εικόνα του βαμπίρ, πέραν αυτής του τέρατος, είναι συνάμα και μία αισθησιασμού και ερωτισμού. Η σκοτεινή γοητεία του καταραμένου πλάσματος της νύχτας πολύ συχνά επικρατούσε της τερατώδους φύσης του- και δεν είναι καθόλου λίγες (για την ακρίβεια, φαίνεται ότι πλέον είναι...περισσότερες των «Νοσφεράτου») οι φορές που οι...βάμπιροι και οι...βαμπιρέλες απεικονίζονταν ως σέξι πλάσματα παρά ως τέρατα.

Η Santanico Pandemonium, του «From Dusk Till Dawn», πάει το αξίωμα αυτό στον...υπερθετικό βαθμό. Στην πρώτη ταινία την έπαιξε η Σάλμα Χάγεκ, στοιχειώνοντας μυαλά και συνειδήσεις- και στη σειρά την ενσαρκώνει επάξια η Έιζα Γκονζάλες.

Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους, τόσο για την...ορίτζιναλ, όσο και για την διάδοχο.

Ωστόσο, η Χάγεκ και η Γκονζάλες δεν είναι οι μόνες βρυκολακίνες που...αγαπήσαμε. Στην κορυφή της λίστας αυτής βρίσκεται προφανώς η Κέιτ Μπέκινσεϊλ, η οποία «σήκωσε», ως «Σελίν», το βάρος όλης της σειράς ταινιών του «Underworld».

Αδύνατον να ξεχαστεί είναι επίσης η Μόνικα Μπελούτσι, η οποία, εκείνη τη μακρινή εποχή που ήταν ακόμα άγνωστη, έκανε ένα πέρασμα από τον «Δράκουλα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ως μια από τις «νύφες» του άρχοντα του σκότους...

...σε τηλεοπτικό επίπεδο, είναι αδύνατον να μην έχει παρουσία μία από τις πιο διάσημες «βαμπιροσειρές» του παρελθόντος: ο λόγος φυσικά για το «Buffy: The Vampire Slayer» και την γοητευτική Ντρουσίλα (Τζούλιετ Λαντάου)

Από την άλλη πλευρά, οι βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια ταινίες του Γερμανού σκηνοθέτη του Uwe Boll είναι διάσημες για την κάκιστη ποιότητά τους, ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αν μη τι άλλο, είχαν καστ: η Κριστάνα Λόκεν στο BloodRayne ήταν εξεχόντως εντυπωσιακή στον ομώνυμο ρόλο.

Μία παρουσία η οποία δεν είναι και πολύ αναμενόμενη, είναι αυτή της μεγάλης Κατρίν Ντενέβ ως «Μίριαμ» στο «The Hunger» του 1983.

Η ανερχόμενη Τζέμα Άρτερτον στον ρόλο της «Κλάρα» στο Byzantium προκαλούσε, αν μη τι άλλο, αίσθηση.

Στο μόνο Underworld που δεν έπαιξε η Κέιτ Μπέκινσεϊλ, η Ρόνα Μίτρα κλήθηκε να καλύψει το κενό.

Το Vampire Diaries μπορεί, κατά την ταπεινή μας άποψη, να έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά η Νίνα Ντόμπρεφ δεν είναι ένα από αυτά.

Για το Twilight έχουν χυθεί τόννοι μελάνης, ψηφιακής και μη, και πολλοί δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικοί. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι η Κρίστεν Στιούαρτ, ό,τι και να λέμε, επ'ουδενί είναι αδιάφορη.

Το True Blood είναι μια πολύ ιδιαίτερη, sex and blood and rock'n'roll σειρά. Η Κριστίν Μπάουερ βαν Στράτεν, πέρα από...μεγάλο όνομα, έχει και μεγάλα δόντια!

O ρόλος της Akasha στο Queen of the Damned ήταν το κύκνειο άσμα της Aaaliyah

Tη Στέισι Χάιντουκ την γνωρίσαμε στο «Seaquest». Την αγαπήσαμε στο «Kindred: The Embraced», όπως και άλλες βαμπιρέλες της εν λόγω σειράς.

Η σειρά From Dusk till Dawn κάθε Παρασκευή στις 00.00 αποκλειστικά στο ΟΤΕ Cinema 1HD.

Δημοφιλή