9 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι που κάνουν τους άντρες πιο γοητευτικούς

9 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι που κάνουν τους άντρες πιο γοητευτικούς
Alamy

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες μοιάζουν αρκετά με τους άντρες όσον αφορά τη σεξουαλικότητα και τον τρόπο που έλκονται από το άλλο φύλο.

Ερευνώντας τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, είναι φανερό ότι οι άντρες μπορούν να γίνουν πιο γοητευτικοί εάν ακολουθήσουν τις παρακάτω 9 συμβουλές.

Αναζητήστε τα σινιάλα που δείχνουν ότι μία γυναίκα φλερτάρει

Από τη ζούγκλα του Αμαζονίου, μέχρι τις καφετέριες όλου του κόσμου, όταν μία γυναίκα έχει διάθεση να φλερτάρει το δείχνει με τον τρόπο της. Όπως αναφέρει η ανθρωπολόγος Helen E. Fisher, όταν μία γυναίκα φλερτάρει χαμογελάει στον θαυμαστή της και σηκώνει λίγο τα φρύδια της, ενώ ανοίγει τα μάτια της. Μετά κλείνει ελαφρά τα βλέφαρά της, γέρνει λίγο το κεφάλι της και κοιτάει αλλού. Συχνά, καλύπτει το πρόσωπό της με τα χέρια της, γελώντας νευρικά.

Ψάξτε κάποιον που να είναι στα δικά σας μέτρα

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες έχουν την τάση να έλκονται από άτομα που είναι το ίδιο ελκυστικά με εκείνους. «Εάν επιλέξετε κάποιον που να είναι περισσότερο ελκυστικός από εσάς Θα βρείτε τον εαυτό σας να ανησυχεί ότι μπορεί να κάνει σχέση με κάποιον άλλον. Από την άλλη, αν επιλέξετε κάποιον λιγότερο ελκυστικό θα υπάρχει η σκέψη στο μυαλό σας ότι μπορείτε να βρει και κάποιον καλύτερο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Mark Sergeant.

Παρουσιάστε τον εαυτό σας ως κάποιον με υψηλό κοινωνικό status

Πρόσφατη έρευνα που έγινε το 2010, διαπίστωσε ότι οι άντρες που φωτογραφίζονταν δίπλα σε μία Bentley GT, αντιμετωπίζονταν ως περισσότερο γοητευτικοί σε σχέση με εκείνους που φωτογραφίζονταν δίπλα από ένα Ford Fiesta.

H γοητεία έρχεται με την ηλικία

Πολλοί ψυχολόγοι το ονομάζουν «το φαινόμενο Τζορτζ Κλούνεϊ». Έρευνα που έγινε το 2010 σε 3.770 γυναίκες διαπίστωσε ότι συχνά οι γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους άντρες, ειδικά όσο γίνονται πιο οικονομικά ανεξάρτητες.

Αφήστε λίγο μούσι

Μπορεί η μόδα με τα μούσια να φτάνει στο τέλος της, αλλά η επιστήμη διαφωνεί. Σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα που έγινε το 2013, διαπίστωσε ότι το λίγο μούσι, αυτό που δημιουργείται μετά από 10 μέρες είναι πολύ ελκυστικό για τις γυναίκες.

Γυμναστείτε (αλλά όχι και πολύ)

Έρευνα που έγινε το 2007 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να συνάψουν σχέση με κάποιον που έχει μυς.

Η καλοσύνη κερδίζει

Οι ψυχολόγοι έχουν παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να είμαστε προκατειλημμένοι και ασυνείδητα γενικεύουμε ένα καλό χαρακτηριστικό κάποιου. Γι' αυτό το λόγο, οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι ότι οι όμορφοι άνθρωποι είναι και πιο καλοί στις δουλειές τους. Έρευνα που έγινε το 2014 έδειξε ότι εκείνοι που είχαν θετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, όπως καλοσύνη, φαίνονταν πιο ελκυστικοί.

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας

Αντίθετα με την πεποίθηση που υπάρχει σχετικά με τους άντρες ότι πρέπει να δείχνουν ένα πιο «σκληρό» πρόσωπο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες βρίσκουν τους ευάλωτους άντρες πιο σέξι και επιθυμητούς.

Φορέστε κόκκινο

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε με συμμετέχοντες από την Κίνα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, βρήκε ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άντρες που φορούν κόκκινο χρώμα. Πρόκειται για ένα χρώμα που θεωρείται σύμβολο της εξουσίας από τη ρωμαϊκή εποχή.