Αυτό είναι το τρομακτικότερο μονοπάτι στον κόσμο: Θα τολμούσατε να το περπατήσετε;

Αυτό είναι το τρομακτικότερο μονοπάτι στον κόσμο: Θα τολμούσατε να το περπατήσετε;

Πόσο μακριά θα μπορούσατε να φτάσετε για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι έχοντας μπροστά σας και μια υπέροχη θέα; Θα σκαρφαλώνατε σε ένα βουνό για να περπατήσετε επάνω σε αυτό που έχει ονομαστεί ως «το τρομακτικότερο μονοπάτι στον κόσμο»; Και αν σας λέγαμε ότι αυτό το μονοπάτι είναι τόσο στενό που θα έπρεπε να προχωράτε ο ένας πίσω από τον άλλο, για τον απλούστατο λόγο ότι χωράει μόνο ένα άτομο;

Αυτό το «μονοπάτι του τρόμου» είναι απόλυτα αληθινό και οδηγεί στο κινέζικο βουνό Huashan, γνωστό και ως βουνό Hua. Πρόκειται για ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας και βρίσκεται στην επαρχία Shaanxi, στα 7.087 πόδια.

Το βουνό Hua αποτελείται από πέντε κορυφές και στην νοτιότερη από όλες βρίσκεται ένας ναός που διοργανώνει ιεροτελεστίες τσαγιού για όσους ταξιδιώτες είναι αρκετά τολμηροί να φτάσουν έως εκεί.

Η πέτρινη σκάλα προκαλεί ίλιγγο, αλλά πιστέψτε μας, αυτό είναι το εύκολο μέρος! Από εκεί θα σας μεταφέρουν με τελεφερίκ στη βάση της νότιας κορυφής.

Η πραγματική διασκέδαση – αν μπορεί κανείς να την πει έτσι δηλαδή – αρχίζει με ένα μονοπάτι που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μια απότομη πλαγιά που είναι σκαλισμένη επάνω στα βράχια. Έχουμε όμως και χειρότερα: τις ξύλινες σανίδες που βρίσκονται στο πλάι του βουνού και ναι, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σας προστατέψει.

Ορίστε και το βίντεο που αποδεικνύει ότι λέμε αλήθεια:

Εάν καταφέρετε να περάσετε και από εκεί, τότε θα έχετε – σχεδόν – φτάσει. Μετά από μια ακόμη πέτρινη σκάλα θα βρείτε έναν ναό. Εκεί, θα σας περιμένει λοιπόν το τσάι σας, αν και μετά από όλα αυτά ίσως και να έχετε ανάγκη από ένα ποτό....

Δημοφιλή