Ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν φανταζόταν ότι το Facebook θα γίνει έτσι πριν 11 χρόνια

Ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν φανταζόταν ότι το Facebook θα γίνει έτσι πριν 11 χρόνια
CNBC

«Υπάρχει ένα πράγμα που ονομάζεται Facebook. Ξέρεις τι είναι;» Αυτή είναι μια φράση που δύσκολα θα ακούγαμε σήμερα, αλλά πριν 11 χρόνια όλοι έκαναν γκριμάτσες απορίας στο άκουσμα της.

Τότε εμφανίστηκε ένας 20χρονος φοιτητής με το όνομα Μαρκ Ζούκερμπεργκ στις αμερικανικές ειδήσεις και άρχισε να μιλάει για «κάτι» που ονομάζεται thefacebook,com.

Πρόκειται φυσικά για έναν από τους ιδρυτές - και σήμερα διευθυντή - του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με την περιουσία του σήμερα να εκτιμάται στα 35,1 δις δολάρια.

Το 2004 όμως ο Ζούκερμπεργκ στα μάτια όλων μας δεν ήταν παρά ένας ακόμη νέος με ένα ακόμη φιλόδοξο όνειρο. Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο παρουσίασε το CNBC, ο φοιτητής απαντά στο πόσο μεγάλο πιστεύει ότι θα είναι το site του:

«Είναι αδύνατο να πω. Όταν αρχίσαμε ελπίζαμε, ξέρετε, για 400, 500 ανθρώπους. Το Harvard δεν είχε Facebook και αυτό ήταν ένα κενό που προσπαθήσαμε να καλύψουμε. Όμως τώρα βρισκόμαστε στους 100.000 ανθρώπους επομένως ποιος ξέρει που θα πάμε στο μέλλον. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολλά περισσότερα πανεπιστήμια μέχρι το φθινόπωρο, ελπίζουμε για πάνω από 100 ή 200 και από εκεί και πέρα θα παρουσιάσουμε μία σειρά από επιπλέον εφαρμογές που θα κάνουν τους ανθρώπους να επιστρέφουν στο site και ίσως να κάνουν και κάτι “cool”.»

Βλέποντας τον να μιλάει έτσι, είτε τον συμπαθείς είτε όχι, δεν μπορείς παρά μόνο να τον παραδεχθείς για την ευφυΐα του και για το μοναδικό του κατόρθωμα. Και φυσικά να αναστενάξεις βαθιά αναλογιζόμενος πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια. Αφού βέβαια ανεβάσεις το συγκεκριμένο κείμενο στον «τοίχο» σου.

Απολαύστε λοιπόν τον «ρετρό Ζούκερμπεργκ».

11 years ago today, someone named Mark Zuckerberg appeared on CNBC to discuss a social network that had 100,000 users.

Posted by CNBC on Tuesday, 28 April 2015

Δημοφιλή