ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/05/2015 05:30 EEST | Updated 01/05/2015 06:19 EEST

Αρνείται το βραχιολάκι ο Σάββας Ξηρός λόγω θρησκείας

Λόγους θρησκείας και υγείας επικαλείται ο καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράση της 17Ν, Σάββας Ξηρός, αρνούμενος να δεχθεί το βεαχιολάκι.

Μιλώντας στο Ε TV, είπε ότι δεν θα δεχτεί το βραχιολάκι με πρώτο και κυριότερο λόγο τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. «Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν δέχεται το βραχιολάκι o Σάββας Ξηρός είπε ότι δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση, ούτε καρδιογράφημα, ούτε μαγνητική, ούτε αξονικές.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Ξηρού είχε δημιουργήσει «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσινγκτον, με τον Αμερικανό πρέσβη να μιλά για «μη φιλική ενέργεια».

Παπαδημούλης: Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν τον εμπόδισαν να σκοτώσει

Οργισμένη απάντηση έδωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στα όσα είπε ο Σάββας Ξηρός, με μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Σ.Ξηρός λέει όχι στο "βραχιολάκι" λόγω "θρησκευτικών πεποιθήσεων".Δεν τον εμπόδισαν όμως να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.Να ισχύσουν τα νόμιμα» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Sponsored Post