ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/05/2015 05:05 EEST | Updated 01/05/2015 06:09 EEST

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από κινηματογραφική ληστεία στη Λάρισα – Φόβοι ότι ξαναχτύπησαν οι «ληστές του Διστόμου»

Eurokinissi

Σοβαρά εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. το ενδεχόμενοι οι περιβόητοι «ληστές του Διστόμου» να βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή κινηματογραφική ληστεία με στόχο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο του Αμπελώνα Λάρισας.

Οι αστυνομικοί ονομάζουν «ληστές του Διστόμου» τους ποινικούς Σπύρο Δραβίλα, Γιώργο Πετρακάκο και Σπύρο Χριστοδούλου, οι οποίοι φέρονται παράλληλα ως παλιοί συνεργοί του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Οι τρεις τους έχουν διαπράξει στο παρελθόν πολλές ληστείες τραπεζών – ανάμεσά τους αυτή στο Δίστομο- με την ΕΛ.ΑΣ. να θεωρεί ότι μέρος των χρημάτων προοριζόταν για την οικονομική ενίσχυση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στα χτυπήματά τους εισβάλλουν στα υποκαταστήματα μεταμφιεσμένοι. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αν όχι και οι τρεις, τουλάχιστον ένας από αυτούς μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή ληστεία στον Αμπελώνα Λάρισας.

Η επίθεση έγινε από τρία άτομα που φορούσαν περούκες και τα οποία μπήκαν στις 13.45 στην τράπεζα κρατώντας πιστόλια απαιτώντας τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία. Για να τα καταφέρουν κράτησαν όμηρο για περίπου δεκαπέντε λεπτά τη διευθύντρια του υποκαταστήματος μέχρι να περάσει ο χρόνος που απαιτούνταν για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Κατόπιν, βγήκαν έξω κρατώντας τη διευθύντρια ως ασπίδα υπό το φόβο ύπαρξης αστυνομικών. Οι δράστες την άφησαν τελικά ελεύθερη σε απόσταση λίγων μέτρων από το υποκατάστημα. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η λεία των ληστών ξεπερνά τις 160.000 ευρώ.

Sponsored Post