ΔΙΕΘΝΕΣ
03/05/2015 15:08 EEST | Updated 03/05/2015 15:08 EEST

Ιταλία: Υποχρεωτική λήψη DNA 14 Ελλήνων που βρίσκονταν στο Μιλάνο όταν ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια

Andrea Benjamin Manenti/Flickr
Manifestazione NOEXPO degenerata in lotta tra forze dell'ordine e black block

Σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA υποβλήθηκαν δεκατέσσερις Έλληνες που βρίσκονταν στο Μιλάνο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν έλαβαν χώρα οι βίαιες διαδηλώσεις που εναντιώνονταν στην εκδήλωση «Milan Expo».

Την απόφαση για την υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA από δεκατέσσερις Έλληνες που εντοπίσθηκαν κοντά σε διαμέρισμα το οποίο τελεί υπό κατάληψη, σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλα Σέρα, έλαβε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Μαουρίτσιο Ρομανέλλι. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους, μετέβη στην διεύθυνση αστυνομίας και κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης, χωρίς όμως να έχει τα αποτελέσματα που ήθελε.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τα δείγματα DΝΑ μπορεί να χρησιμεύσουν για να συγκριθούν με εκείνα που ανιχνεύθηκαν πάνω σε ρόπαλα, κράνη και βόμβες μολότοφ.

«Σε βάρος των Ελλήνων ασκήθηκε δίωξη για προβολή αντίστασης κατά της αρχής και σήμερα το πρωί, όπως διέρρευσε επέστρεψαν αεροπορικώς στην χώρα τους». Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλα Σέρα, σε βάρος των Ελλήνων ασκήθηκε δίωξη για προβολή αντίστασης κατά της αρχής, ενώ την Κυριακή το πρωί οι ίδιοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)