Παίζοντας τη Μέση Ανατολή...στα δάκτυλα μέσα από μία εφαρμογή

Παίζοντας τη Μέση Ανατολή...στα δάκτυλα μέσα από μία εφαρμογή
Archive

Το Μεσανατολικό, ως γνωστό, αποτελεί ένα ζήτημα που επανέρχεται τακτικά στην επικαιρότητα εδώ και δεκαετίας, καθώς το εν πολλοίς «λίκνο του πολιτισμού» της αρχαιότητας εξακολουθεί να βρίσκεται στην «καρδιά» των διεθνών δρωμένων, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Η Μέση Ανατολή απασχολεί ανελλιπώς δημοσιογράφους, αναλυτές, πολιτικούς, διπλωμάτες, στρατιωτικούς κ.α., ωστόσο η πολυπλοκότητα του ψηφιδωτού της αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της. Η κατανόησή της – η τουλάχιστον, η βοήθεια όσον αφορά σε αυτήν- αποτελεί το βασικό αντικείμενο της εφαρμογής AssetSource, η οποία, σύμφωνα με τους δημιουργούς της - «αποτελεί την πρώτη εφαρμογή σχεδιασμένη να σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς στα πιο απρόβλεπτα περιβάλλοντα του κόσμου», παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις και γρήγορες αναλύσεις σχετικά με γεγονότα έκτακτης επικαιρότητας, καθώς και γεωγραφικά στοιχεία.

Ειδικότερα, η εφαρμογή παρέχει ενημερώσεις σχετικά με ζητήματα ασφαλείας, σταθερότητας και υποδομών, ζωντανή χαρτογράφηση γεγονότων – μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας- ημερολόγιο για προγραμματισμό όσον αφορά σε επερχόμενα γεγονότα και μια εκτενή βάση δεδομένων με σχετικά στοιχεία. Στα σχέδια των δημιουργών της περιλαμβάνεται και επέκταση σε άλλες περιοχές του πλανήτη μετά τη Μέση Ανατολή.

Όπως ανέφερε στη HuffPost Greece ο Ντάνιελ Νίσμαν, συνιδρυτής της Asset Source, οι χρήστες της είναι διαφόρων υποβάθρων, οι οποίοι όμως έχουν κοινή την ανάγκη να έχουν γνώση των γεγονότων γύρω τους ώστε να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις, περιλαμβανομένων εργαζομένων σε οργανισμούς αρωγής, δημοσιογράφων, διπλωματών, επαγγελματιών του χώρου της ασφάλειας ή ακόμα και απλούς ταξιδιώτες. Όπως αναφέρει, χρήστες επαγγελματικού υποβάθρου έχουν επισημάνει ότι είναι η γρηγορότερη που υπάρχει όσον αφορά στην ενημέρωσή της, με πληροφορίες οι οποίες αντλούνται από «δεκάδες χιλιάδες ελεγμένων τοπικών προφίλ social media, τοπικούς δημοσιογράφους, καθώς και ένα δίκτυο επαφών που παρέχουν σχετικές πληροφορίες».

Όσον αφορά στις περιοχές που παρουσιάζουν το υψηλότερο ενδιαφέρον στη Μέση Ανατολή αυτή τη στιγμή, ο κ. Νίσμαν ξεχωρίζει τη Σαουδική Αραβία ως μακράν την πιο ενδιαφέρουσα, λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει εξαιτίας του ISIS, του Ιράν και της σχέσης της με τη Δύση.

Η διαδρομή είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Οι πρώτες 30 ημέρες είναι δωρεάν, και στη συνέχεια ο χρήστης καλείται να επιλέξει συνδρομητικό μοντέλο.

Δημοφιλή