Φονικά εργαλεία μέσα στον Κορυδαλλό

Φονικά εργαλεία μέσα στον Κορυδαλλό
Eurokinissi

Ερωτήματα προκύπτουν για ακόμα μία φορά για το πως κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού καταφέρνουν να έχουν πάνω τους φονικά εργαλεία καθώς χθες Κυριακή, η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 21 ατόμων στη Γ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Για ακόμα μία φορά στο εσωτερικό του Κορυδαλλού βγήκαν τα μαχαίρια με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μην μπορούν για αρκετή ώρα να συγκρατήσουν σκληρές ομάδες κρατουμένων που έδρασαν οργανωμένα.

Λίγο πριν φτάσει η ώρα να μπουν στα κελιά τους μία ομάδα που αποτελούνταν από Αλβανούς και Άραβες επιτέθηκε σε ομάδα Πακιστανών.

Πάνω τους είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδια ακόντια και σίδερα με συνέπεια πολύ γρήγορα 21 άτομα να τραυματιστούν και δύο να πέσουν νεκρά. Στις φυλακές έφτασαν δεκάδες ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες και τους νεκρούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο Τζάνειο.

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν λίγο πριν τις 21.00 να βάλουν το σύνολο των κρατουμένων στα κελιά τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των κελιών της Γ’ Πτέρυγας από άνδρες των ΕΚΑΜ.

Το χθεσινό περιστατικό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για το προσωπικό των φυλακών Κορυδαλλού που είχε προειδοποιήσει μέσω των συνδικαλιστικών του ενώσεων για νεκρούς.

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα έχουμε νεκρούς αλλά δυστυχώς κανείς δεν μας άκουσε. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Η βία ανάμεσα στις ομάδες των αλλοδαπών κρατουμένων έχει ενταθεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο βαθμό. Οι αιτίες των συγκρούσεων είναι αναρίθμητες: Διαφορές για πάσης φύσεως νταραβέρια (ακόμα και ναρκωτικά), αντιμαχίες για την αρχηγία στο εσωτερικών των φυλακών, διαφορές για το ποιος θα κάνει κουμάντο και που», δηλώνει στη Huff Post Greece o Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Και προσθέτει: «Εννοείται δε ότι στις συγκρούσεις χρησιμοποιούνται αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Με αυτά πολλές φορές έχουν τραυματίσει και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Πρέπει να δοθεί κάποια στιγμή ένα τέλος σε όλα αυτά. Η πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Δημοφιλή