Ο καρκίνος του μαστού δεν στέρησε από αυτές τις γυναίκες την ομορφιά τους

Ο καρκίνος του μαστού δεν στέρησε από αυτές τις γυναίκες την ομορφιά τους

«Αυτή η φωτογράφιση ήταν η πρώτη φορά που κάποιος με αντιμετώπιζε ως άνθρωπο και όχι ως ασθενή μέσα σε ένα εξεταστήριο».

Αυτά ήταν τα λόγια, μίας από τις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν για το βιβλίο «Woman: Redefined», των Kristina Hunter και ML Kenneth. Οι δύο δημιουργοί, έφτιαξαν ένα βιβλίο που «φιλοξενεί» πορτραίτα γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, και το οποίο σκοπεύουν να διανείμουν δωρεάν σε κέντρα υγεία στην Αμερική και τον Καναδά.

Η Hunter, καθηγήτρια πανεπιστημίου, αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το βιβλίο, αφού διαγνώστηκε η ίδια με καρκίνο του μαστού το 2013.

«Όταν ξεπέρασα το σοκ, και αρχίσαμε να εξερευνούμε τις επιλογές μας και ο άντρας μου κι εγώ, απογοητευτήκαμε πολύ όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ λίγες κλινικές εικόνες από γυναίκες πριν και μετά τις επεμβάσεις τους», ανέφερε η Hunter στην HuffPost. «Επιπλέον, κρατούσαν αυτές τις φωτογραφίες μέσα σε έναν φάκελο, σε ένα συρτάρι, σε ένα γραφείο. Γιατί τόση μυστικότητα; Δεν πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε 1 από τις 9 γυναίκες; Δεν πρέπει να αποδεχτούμε το νέο μας σώμα; Το διαφορετικό, δεν γίνεται φυσιολογικό όταν το βλέπουμε;»

Η Hunter ένωσε τις δυνάμεις της με την καλλιτέχνη και φωτογράφο, ML Kenneth, ώστε να κάνουν πορτραίτα γυναικών που έχουν υποστεί μαστεκτομή. Οι γυναίκες ήταν όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

«Θέλουμε να εμπνεύσουμε τον διάλογο ανάμεσα στις γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή και τους συντρόφους τους. “Πώς είναι να έχει κάνει κάποιος μαστεκτομή;”, “θα συνεχσω να νιώθω γυναίκα;”, “θα είμαι ο εαυτός μου;” Εάν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κοινωνικό διάλογο για το γυναικείο σώμα και να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, δείχνοντας τα αληθινά τους σώματα, τότε έχουμε κάνει κάτι που να αξίζει.