ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/05/2015 08:47 EEST | Updated 04/05/2015 09:15 EEST

Βενιζέλος: Να πει ο Τσίπρας θα συμβεί στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες. Ανακυκλώνουν ψεύδη και ψευδαισθήσεις

Eurokinissi

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Βενιζέλος «Συμπληρώθηκαν πλέον εκατό ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης και στο μείζον θέμα της οικονομικής προοπτικής της χώρας, της χρηματοοικονομικής στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, της καταβολής των δόσεων, της αποφυγής πιστωτικού γεγονότος, της αποκατάστασης του οικονομικού κλίματος, επί τρεις ολόκληρους μήνες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την συνεχή ανακύκλωση πολιτικών ψευδών ή έστω ψευδαισθήσεων που διακινεί η ίδια η κυβέρνηση. Είτε εν ψυχρώ για λόγους εσωτερικής ή ακόμη χειρότερα εσωκομματικής κατανάλωσης, είτε γιατί - όπως δηλώνει τώρα με άνεση - "παραπλανήθηκε"! Δεν κατανόησε τους διεθνείς συσχετισμούς και τον τρόπο λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων!»

Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι μετά από τους τρεις μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι ανοιχτά και η χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο, ενώ «βρίσκεται αιχμάλωτη των εσωτερικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ». Στη συνέχεια, κάνει λόγο για «τεράστια βλάβη» στην ελληνική οικονομία. «Με την ελληνική οικονομία να έχει υποστεί ήδη τεράστια βλάβη, η κυβέρνηση αντικατέστησε την ομάδα των προσώπων που εφάπτονται με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλώνει έτοιμη να συνάψει συμφωνία, αλλά ταυτοχρόνως ο ίδιος ο πρωθυπουργός άνοιξε ζήτημα δημοψηφίσματος».

«Δηλώνει ταυτοχρόνως "έτοιμος αλλά και ανέτοιμος" να ολοκληρώσει "αυτήν την υπονομευτική για τη χώρα περίοδο αβεβαιότητας"» υποστηρίζει.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και ανάρτηση του κ. Βενιζέλου στη σελίδα του στο Facebook.

Πέρασαν ήδη εκατό μέρες από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Εκατό μέρες, εκατό διαφορετικές απόψεις. Αισιόδοξες, α...

Posted by Evaggelos Venizelos on Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Sponsored Post