ΔΙΕΘΝΕΣ
05/05/2015 17:55 EEST | Updated 05/05/2015 17:56 EEST

«Ρεπουμπλικάνοι»: Το νέο όνομα του κόμματος του Σαρκοζί

World Economic Forum/Flickr
DAVOS/SWITZERLAND, 27JAN11 - Nicolas Sarkozy, President of France, gestures during the session 'Vision for the G20' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 27, 2011...Copyright by World Economic Forum.swiss-image.ch/Photo by Moritz Hager

Η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), το κόμμα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, θα μετονομαστεί σε «Ρεπουμπλικάνοι», αποφάσισε την Τρίτη το πολιτικό γραφείο του μεγαλύτερου κόμματος της γαλλικής αντιπολίτευσης.

Η αλλαγή της ονομασίας έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα από το πολιτικό γραφείο. Θα πρέπει όμως να επικυρωθεί και από τα μέλη του κόμματος που καλούνται να ψηφίσουν μέσω διαδικτύου στις 28 και 29 Μαΐου για το θέμα αυτό, ακριβώς πριν από το συνέδριο των «Ρεπουμπλικάνων» που έχει οριστεί για τις 30 του μηνός.

Την πρωτοβουλία για την αλλαγή αυτή είχε ο ίδιος ο Σαρκοζί, ο οποίος με την μετονομασία προετοιμάζει το κόμμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

«Η αλλαγή του ονόματος κατέστη αναγκαία λόγω των αναταράξεων και των υποθέσεων που αμαύρωσαν την UMP τα τελευταία δυο-τρία χρόνια», εξήγησε ο Μπερνάρ Ακογιέ, στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)