Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα
Shutterstock / nattanan726

Το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο οργάνωσε ένα γεύμα ενημέρωσης με θέμα «Εξωσωματική Γονιμοποίηση & Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα» και η HuffPost Greece ήταν εκεί.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει το Επιμελητήριο για την ενδυνάμωση και διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπλ. Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Π.Γ.Ν. Μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», κ. Νικόλαος Παπαριστείδης και ο Διευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», κ. Κωνσταντίνος Πάντος. Χαιρετισμό απηύθυνε και η κα. Ευγενία Χανδρή, Βρετανή Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε η διάθεση να γίνει άμεση εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των εξωσωματικών μονάδων στην Ελλάδα, που σύντομα θα τεθεί σε ισχύ και θα αποτελέσει την απαρχή για τη αθρόα εισαγωγή πολιτών από τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, για τον ιατρικό τουρισμό γενικά και συγκεκριμένα την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Άρης Αντσακλής στις 6 Μαΐου κατατίθεται το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τη λειτουργία των μονάδων εξωσωματικής στην Ελλάδα. Οι μονάδες αυτές, όπως τονίστηκε θα λειτουργούν, με άνεση, αδειοδοτημένες πλέον και θα δείξουν στον κόσμο την ποιότητα των γιατρών και των μονάδων που προσφέρουν εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα. Στην παρέμβαση του ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε τα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο εν λόγω θεσμικό πλαίσιο που, όπως είπε με τη σειρά του, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι για να προσελκύσουμε τον κόσμο στα πλαίσια του ιατρικού τουρισμού πρέπει να καλλιεργήσουμε την εμπιστοσύνη και ένα τέτοιο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο διασφαλίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός οικονομίας, ναυτιλίας, υποδομών και τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά σημείωσε ότι διεθνώς 5 εκατομμύρια πολίτες αναζήτησαν ιατρικά κέντρα και η Ελλάδα, σημείωσε η υπουργός, μπορεί να βρεθεί ψηλά στη λίστα της επισκεψιμότητας των τουριστών που αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες.

Δημοφιλή