5 μαγικά αντικείμενα του Harry Potter που πλέον υπάρχουν και στην πραγματική ζωή

5 μαγικά αντικείμενα του Harry Potter που πλέον υπάρχουν και στην πραγματική ζωή
Alamy

Αν είστε φαν του Harry Potter και ευχόσασταν πάντα να γινόταν ένα θαύμα και να μεταφερόσασταν στον μαγικό του κόσμο, είμαστε εδώ για να σας πούμε πως, ακόμα και αν οι ταινίες τέλειωσαν, ακόμα κι αν η J.K. Rowling δεν έχει σκοπό να γράψει άλλο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μάγο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Χάρη στην μαγεία της τεχνολογίας, όλοι εμείς οι «εξοστρακισμένοι» Muggles βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά στη δόξα από όσο βρέθηκαν ποτέ οι πρόγονοί μας. Για την ακρίβεια, μερικά από τα καλύτερα μαγικά στοιχεία του κόσμου του Harry Potter υπάρχουν πλέον και στην πραγματική ζωή.

Έτσι, αν θέλετε να γίνετε κομμάτι το μαγικού σύμπαντος του Harry Potter χωρίς να έχετε την απειλή του Voldemort πάνω από το κεφάλι σας, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:

1. Κινούμενες εικόνες

Στον κόσμο των μάγων, οι φωτογραφίες δεν είναι απλά ακίνητα ενσταντανέ της ζωής -κινούνται κατά βούληση. Οι χαρακτήρες στον κόσμο του «Harry Potter» συναντάνε αυτές τις εικόνες κυρίως στην εφημερίδα «Ο Ημερήσιος Προφήτης». Στην πραγματική ζωή μπορεί να μην έχουμε αντίστοιχες εφημερίδες, έχουμε όμως τα φανταστικά GIFs, τα οποία υπάρχουν παντού στο ίντερνετ. Για παράδειγμα, παραπάνω βλέπετε μια κινούμενη εικόνα που απεικονίζει... μια κινούμενη εικόνα.

Και τα GIF δεν είναι η μόνη μας επιλογή. Υπάρχουν επίσης οι multimedia κορνίζες, οι οποίες χωράνε δεκάδες φωτογραφίες, κινούμενες και μη, με τις οποίες διακοσμούμε τα σπίτια μας δίνοντάς τους λίγη... μαγεία.

2. Ο Αόρατος Μανδύας

Ο αόρατος μανδύας του Harry Potter του επιτρέπει να τον φορά και να εξαφανίζεται από τα μάτια των γύρω του, όποτε το επιθυμεί. Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει ακριβώς κάποιο ρούχο που να έχει τις ίδιες ιδιότητες, αλλά το να εξαφανιστείς δεν είναι πλέον τόσο δύσκολο. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Rochester δημιούργησαν μια συσκευή που χρησιμοποιεί μια σειρά φακών με αποτέλεσμα να κρύβει αντικείμενα από την κοινή θεά.

«Πρόκειται για τον μόνο μηχανισμό που γνωρίζουμε ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει τρισδιάστατη, συνεχή, πολλαπλή κάλυψη και ο οποίος λειτουργεί μεταδίδοντας ακτίνες στο ορατό φάσμα» λέει ο υποψήφιος διδάκτορας Joseph Choi σχετικά με τη συσκευή.

3. Το τσουκάλι που ανακατεύει μόνο του το περιεχόμενό του

Το να ανακατεύεις τα δικά σου παρασκευάσματα είναι μια περιττή κίνηση στον κόσμο του «Harry Potter», όπου τα καζάνια αυτό-ανάδευσης είναι διαθέσιμα για κάθε μαγό-σπιτικό. Ωστόσο η μόνιμη επαγρύπνηση πάνω από την κατσαρόλα στην πραγματική ζωή, όταν για παράδειγμα ανακατεύεις μια σάλτσα που απαιτεί προσοχή, είναι μια καθημερινή ταλαιπωρία για τους κοινούς ανθρώπους. Για αυτό και ήρθε στη ζωή μας το Kurukurunabe. Μπορεί να μην είναι ακριβώς «καζάνι», μάλλον δοχείο το λες, πρόκειται όμως για μια συσκευή που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και η οποία ανακατεύει μόνης της το περιεχόμενο που βρίσκεται μέσα της με μια κυκλική κίνηση που μοιάζει με υδρομασάζ. Μπορείτε να φτιάξετε και φίλτρα εκεί μέσα, γιατί όχι.

4. Ο Μαγικός Χάρτης

Στον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν», ο Harry βρίσκει έναν μαγικό χάρτη που άνηκε στον πατέρα του και τους φίλους του, ο οποίος δείχνει τη θέση κάθε ατόμου μέσα στο Hogwarts, ανά πάσα στιγμή. Παρότι οι κλασικοί χάρτες που έχουμε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου είναι αρκετά χρήσιμοι όταν τελειώνει η μπαταρία στο GPS (ή όταν το GPS απλά τρελαίνεται), σίγουρα δεν συγκρίνονται με αυτόν τον μαγικό χάρτη. Τώρα όμως, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές ανίχνευσης που φτάνουν πολύ κοντά στο να χαρακτηριστούν... μαγικές.

Στην εφαρμογή Life 360 Family Locator για παράδειγμα (διαθέσιμη για κινητά με λογισμικό Android, iOS και Windows), οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε «Κύκλους» και να παρακολουθούν ιδιωτικούς χάρτες που δείχνουν μέσω GPS την ακριβή θέση του κάθε μέλους του κύκλου. Η συμμετοχή είναι εθελοντική, οπότε δεν είναι ακριβώς σαν τον μαγικό χάρτη του Potter, δίνει όμως την επιλογή της ιδιωτικότητας, κάτι που είναι πάντα θετικό.

5. Το Μαγικό Ρολόι της Οικογένειας Weasly

Το ξεχωριστό ρολόι που έχει η οικογένεια του Ron και το οποίο δείχνει τη θέση κάθε μέλους της οικογένειας, είναι σίγουρα πολύ πιο χρήσιμο από το κλασικό ρολόι που έχουμε όλοι στα σπίτια μας. Ακόμα και στον κόσμο των Muggle, τον δικό μας δηλαδή, τα τυπικά ρολόγια είναι πλέον κάπως άχρηστα στην εποχή των smartphones. Κάποιοι φοιτητές όμως από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν τα συνηθισμένα ρολόγια να αποκτήσουν ξανά ενδιαφέρον. Έτσι έφτιαξαν ένα είδος ρολογιού στην λογική αυτού της οικογένειας Weasly, το οποίο είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή τόσο για λογισμικά Android όσο και για iOS. Το ρολόι αυτό στέλνει την τοποθεσία των μελών του σε έναν κεντρικό server, ο οποίος επικοινωνεί με ένα κύκλωμα στο εσωτερικό του ρολογιού, οδηγώντας τα χέρια-δείκτες στις κατάλληλες θέσεις.

Οπότε παιδιά, με λίγα λόγια:

Η μαγεία είναι αληθινή.