Met Gala 2015: Οι πιο κομψές και εντυπωσιακές εμφανίσεις της μεγάλης βραδιάς της μόδας

Met Gala 2015: Οι πιο κομψές και εντυπωσιακές εμφανίσεις της μεγάλης βραδιάς της μόδας
Met Gala 2015

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με λίγη ιστορία έτσι ώστε να είμαστε όλοι ενήμεροι σχετικά με το τι πρόκειται να δούμε παρακάτω και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις του τύπου «μα καλά, τι ντύθηκε αυτή, καρνάβαλος;».

Το Met Gala είναι μια ετήσια δεξίωση που πραγματοποιείται από το 1946 με στόχο τη χρηματοδότηση του Costume Institute του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση και οργάνωση της μεγάλης κυρίας της μόδας, Diana Vreeland, ενώ τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια το έχει αναλάβει αποκλειστικά μια άλλη επιβλητική γυναικεία φιγούρα που ακούει στο όνομα Anna Wintour -και η οποία το έχει μετατρέψει σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της χρονιάς για τον κόσμο της μόδας και όχι μόνο.

Η Wintour επιλέγει με προσοχή τους καλεσμένους στο Met Gala, βάσει της επιρροής τους, του πόσο καλά θα ταιριάξουν με το event αλλά και το πόσα λεφτά μπορούν να δώσουν για αυτό. Το εισιτήριο για τους καλεσμένους εκτός λίστας κοστίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $25.000. Είπαμε, η χρηματοδότηση της πτέρυγας κοστουμιών του Μουσείου είναι και το κύριο μέλημα της διοργάνωσης και είναι, αν μη τι άλλο, ένας τίμιος σκοπός.

Κάθε χρόνο το Met Gala έχει ένα κεντρικό θέμα, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το θέμα της έκθεσης που πρόκειται να φιλοξενήσει το μουσείο -και της οποίας τα εγκαίνια σηματοδοτεί το gala. Οι καλεσμένοι οφείλουν να ντυθούν σύμφωνα με αυτό το θέμα και έτσι έχουν την ελευθερία να δοκιμάσουν εμφανίσεις που θα ήταν πομπώδεις και υπερβολικά θεατρικές σε οποιοδήποτε άλλο κόκκινο χαλί. Μια ελευθερία που κρύβει παγίδες, βέβαια, γιατί από την μία δεν θες να φορέσεις άλλη μια απλή τουαλέτα -αν και αρκετές διάσημες επιλέγουν την πεπατημένη, και από την άλλη μπορεί να το παρακάνεις και να καταλήξεις σαν άρμα στο καρναβάλι της Πάτρας -συμβαίνει σε κάθε Met Gala.

Στο χτεσινοβραδινό Met Gala, λοιπόν, το θέμα ήταν «Chinese Whispers: Tales of the East in Art, Film and Fashion» («Κινέζικοι Ψίθυροι: Ιστορίες της Ανατολής στην Τέχνη, τον Κινηματογράφο και την Μόδα»), καθώς η έκθεση που φιλοξενεί φέτος το Μουσείο εξερευνά την επιρροή των κινέζικων κοστουμιών πάνω στη μόδα και στον πολιτισμό της Δύσης.

Οι εμφανίσεις που θα δείτε παρακάτω ήταν, κατά την ταπεινή μας άποψη, οι πιο πετυχημένες της βραδιάς, είτε επειδή έπιασαν ακριβώς το θέμα της εκδήλωσης και τόλμησαν να ρισκάρουν, είτε επειδή προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους χωρίς όμως να βγουν εκτός κλίματος.

Beyonce & Jay Z

2015 Met Gala Red Carpet