Στη νέα εκπομπή Star Talk η Αριάννα Χάφινγτον μιλά για τη μαγεία του blogging και τις ειδήσεις στην εποχή της πληροφορίας

Στη νέα εκπομπή Star Talk η Αριάννα Χάφινγτον μιλά για τη μαγεία του blogging

«Φέτος γινόμαστε δέκα ετών και όταν η Huffington Post ''γεννήθηκε'' η συζήτηση δεν είχε προχωρήσει διαδικτυακά με τον τρόπο που έχει προχωρήσει σήμερα», δηλώνει η πρόεδρος και Διευθύντρια Σύνταξης της Huffington Post, Αριάννα Χάφινγκτον σε συνέντευξη που παραχωρεί στη νέα εκπομπή «Star Talk» με τον Neil de Grasse Tyson στο κανάλι National Geographic.

«Αρχικά εμείς ανεβάσαμε τα blogs. Μία από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες προχωρήσαμε ήταν να αναδείξουμε το blogging. Πριν από τη Huffington Post οι bloggers ήταν μερικώς συνδεδεμένοι με το στερεότυπο των ανθρώπων που δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά και έγραφαν από το υπόγειο του σπιτιού των γονιών τους ντυμένοι με τις πιτζάμες τους», εξηγεί η ίδια αναδεικνύοντας την πρωτοβουλία της Huffington Post να γίνουν μέρος της διαδικτυακής συζήτησης μέσω των blog posts τους άνθρωποι με πρόσβαση στους New York Times ή συγγραφείς χωρίς διακρίσεις ή όπως σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά «χωρίς ιεραρχεία» αφού δεν υπάρχει και αυτή είναι η μαγεία του Ίντερνετ.

Στην εξέλιξη της εκπομπής ο κωμικός Chuck Nice και ο δημοσιογράφος Jeff Jarvis επισημαίνουν ότι αυτή της επινόηση του να μεταφέρει δηλαδή τις φωνές διάσημων και καταξιωμένων επαγγελματιών στη σφαίρα του blogging, τρόπον τινά, νομιμοποίησε (legitimacy) την ιδέα του blogger στη συνείδηση των πολλών ως γνώμη που αξίζει να διαβαστεί. Όπως λένε, «ανακάλυψε έναν ολόκληρο κλάδο ειδήσεων».

«Δεν ανακάλυψε τα blogs αλλά τα πήρε και τα χρησιμοποίησε για να φέρει διάσημους να γράψουν», σημειώνει ο Jeff Jarvis

Απόσπασμα από το επόμενο επεισόδιο της εκπομπής

Η εκπομπή «Star Talk» αναλαμβάνει να ‘γεφυρώσει’ το χάσμα ανάμεσα στην ποπ κουλτούρα και την επιστήμη με χιούμορ, σαφήνεια και πάθος. Η σειρά εξετάζει πολύ ενδιαφέροντα θέματα – όπως είναι τα ταξίδια στο διάστημα, η ύπαρξη εξωγήινης ζωής, το Big Bang, το μέλλον του πλανήτη και αναλύει σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες ανακαλύψεις που σχετίζονται με το σύμπαν. Το κωμικό στοιχείο είναι πάντα παρόν, καθώς ο παρουσιαστής Neil de Grasse Tyson πλαισιώνεται κάθε εβδομάδα από κωμικούς, celebrities. Μεταξύ των καλεσμένων της εκπομπής είναι οι Cristopher Nolan, Ariana Huffington, Richard Dawkins, Jimmy Carter, κ.α.

Η εκπομπή παίζει αποκλειστικά στο National Geographic Channel κάθε Τρίτη στις 23:00. Σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου προβάλλεται το 2ο επεισόδιο της σειράς που έκανε πρεμιέρα στις 28 Απριλίου. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω NOVA, OTE TV, hol και CYTA Hellas.

Δημοφιλή