Δράσεις και Αποδράσεις: Μια έκθεση εμπνευσμένη από το φως, τις σκιές αλλά και τον αυτισμό

Δράσεις και Αποδράσεις: Μια έκθεση εμπνευσμένη από το φως, τις σκιές αλλά και τον αυτισμό
Vincent Besnard

Ο Vincent Besnard ταξιδεύει ακατάπαυστα και είναι σε συνεχή επαφή με τα τοπία της Μεσογείου, της κεντρικής και νότιο-ανατολικής Ευρώπης. Η δύση και η ανατολή του ήλιου στα μέρη όπου ταξιδεύει του γεννούν αισθήματα που ανακαλούν ήχους, γεύσεις και εμπειρίες από τη καθημερινότητά του.

Οι αναμνήσεις αυτές είναι και η κύρια πηγή έμπνευσής του. Και από τις 7 έως τις 23 Μαΐου, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει τη δουλειά του Besnard σε μια ατομική εικαστική έκθεση με τίτλο «Δράσεις και Αποδράσεις».

Αισθήματα που δεν μπορεί να εκφράσει λεκτικά, τα αντανακλά με εξπρεσιονιστικό τρόπο με λάδι σε μουσαμά, ταξιδεύοντάς μας με τη σειρά του σε έναν ζωηρό κόσμο γεμάτο φως και σκιές που δημιουργείται από φυσικά και αστικά τοπία.

Μια άλλη πηγή έμπνευσης για τον Vincent Besnard είναι ο αδερφός του, που πάσχει από αυτισμό χωρίς λεκτική επικοινωνία. Για τον ίδιο, το να έχει έναν αδερφό με αυτισμό ήταν και είναι «απολύτως φυσιολογικό»: ποτέ μια λέξη, συχνά χαμόγελα, γέλια απρόσμενα, ενίοτε δάκρυα και πολλές αποδράσεις. Κυριολεκτικές και μεταφορικές. Ευαισθητοποιημένος στο θέμα του αυτισμού, επιθυμεί να συμπαρασταθεί μέσα από εικαστικές δράσεις στα άτομα με αυτισμό που ζουν στην Ελλάδα.

Για αυτό και η έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα προς όφελος του Συνδέσμου Victor Artant ΝΙΚΗ που απασχολεί, ως επί το πλείστον, παιδιά με αυτισμό με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Διάρκεια έκθεσης: 7-23 Μαΐου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ

Κασσαβέτη 18, 145 62, Κηφισιά

Τηλ.: 210 80 19 975

Δημοφιλή