Outview Film Festival 2015: Έρχονται ημέρες queer κινηματογράφου

Outview Film Festival 2015: Έρχονται ημέρες queer κινηματογράφου
Outview

Το LGBT κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στην πόλη, και μάλιστα πιο δυναμικά από ποτέ.

Από τις 7 μέχρι τις 15 Μαΐου το Outview Film Festival θα βρίσκεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο ταινίες από όλο τον κόσμο -και για όλο τον κόσμο.

Ο κεντρικός άξονας του φεστιβάλ είναι το «queer» και για 10 μέρες θα περιστρέφεται γύρω από ταινίες με θέμα τη σεξουαλική ταυτότητα του ατόμου, αφιερώματα στο φύλο, την queer οικογένεια και το γαλλικό πορνό των 70s, ελληνικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες, καθώς και το καθιερωμένο πανόραμα των καλύτερων φετινών LGBT ταινιών, αρχής γενομένης από το πολυβραβευμένο «PRIDE», το οποίο θα είναι και η επίσημη Ταινία Έναρξης του φεστιβάλ.

Η ταινία, την οποία και θα προλογίσει ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Εθνική Ελλάδος», αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ομοφυλόφιλων Λονδρέζων ακτιβιστών που φτάνουν σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας για να συμπαρασταθούν σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειές τους, που πεισματικά αντιστέκονται στην Θατσερική πολιτική της εποχής εκείνης.

Το «PRIDE» θα προβληθεί πρώτη φορά στις 7 Μαΐου στις 20.30, σηματοδοτώντας και την έναρξη του Outview.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά το πρόγραμμα και τις ειδικές κατηγορίες του Outview Film Festival.

Ταινία Έναρξης

Σε συνεργασία με τη NEO Films η πολυβραβευμένη ταινία PRIDE θα είναι και η επίσημη Ταινία Έναρξης του Outview Film Festival 2015 στις 7 Μαΐου 2015 στις 20.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

*Η διαθεσιμότητα εισιτηρίων στο κοινό για τη συγκεκριμένη προβολή θα είναι περιορισμένη και δεν θα υπάρχει προπώληση.

Ταινία Λήξης

Η πλέον κλασική τούρκικη ταινία “ZENNE Dancer” θα κλείσει επίσημα το Outview Film Festival στις 15 Μαΐου στις 21.30. Η ταινία έχει εμπνευστεί από την πραγματική ιστορία του ακτιβιστή Αχμέτ Γιλντίζ που δολοφονήθηκε στα 26 του από τον ίδιο του τον πατέρα το 2008 επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Πριν από την προβολή της ταινίας θα γίνει η απονομή βραβείων του Φεστιβάλ.

Αφιερώματα

  • Αφιέρωμα στο Γαλλικό Gay Ερωτικό Σινεμά του ‘70
  • Αφιέρωμα στο Φύλο και τα Gender & Queer Politics
  • Αφιέρωμα στην Queer Οικογένεια

Δωρεάν Προβολές

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στις 17.15 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “ Matt Shepard is a Friend of Mine” και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η σκηνοθέτης Michel Josue θα είναι στην Αθήνα να παρουσιάσει την ταινία και να συζητήσει με το κοινό.

H προβολή θα γίνει με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 12 Μαΐου στις 17.00 και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Ο φωτογράφος Μενέλας εμπνέεται από την περίφημη ταινία Raspberry Reich του Bruce LaBruce και μεταφέρει την ροζ επανάσταση στην Ελληνική πραγματικότητα του 2014.

7-15 Μαΐου

Ταινιοθήκη της Ελλάδας / Εκθεσιακός Χώρος

Μετά την προβολή του «New York City Inferno», της σκοτεινής ταινίας για την S/M & leather σκηνή της Νέας Υόρκης του ’70, ετοιμαστείτε για ένα πάρτι αντάξιο της ταινίας.

Παρασκευή 8 Μαΐου

Alexander Sauna (Μεγ. Αλεξάνδρου 134)

*Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.30/ Είσοδος 6 ευρώ

“Cyberdykes Reunion!”

To Outview Film Festival σε συνεργασία με το lesbian.gr διοργανώνει το ετήσιο women-only πάρτι της χρονιάς! Με DJ sets από την Gina, τη Nicol και τη Miss Shy, το Σάββατο 9 Μαΐου θα θυμηθούμε τα πρώτα φλερτ στους δικούς μας χώρους που όμως σήμερα έχουν εμπλουτιστεί και αριθμητικά μεγαλώσει.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015 @ Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.30.

Είσοδος 5 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

Κλιπάκια από επιλεγμένα αριστουργήματα της gay πορνογραφίας, θα μας ξεναγήσουν σε αυτό το συγκινησιακό ταξίδι της σαρκικής επιθυμίας σε μια πόλη που από καιρό έχει χάσει την αθωότητα της. Η performance έχει διάρκεια 90 λεπτά και θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

Δευτέρα 11 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας /Αίθουσα 2 (50 θέσεις)

Είσοδος 3 ευρώ

Στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης θα γίνει συζήτηση με καλεσμένους από το εξωτερικό για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (Transatlantic Trade and Investment Partnership, στο εξής TTIP), μία εφ’ όλης της ύλης συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών και επενδύσεων, που αποτελεί αυτή τη στιγμή αντικείμενο διαπραγματεύσεων –κεκλεισμένων των θυρών– μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ώρα 19.30

Είσοδος ελεύθερη

Μετά την προβολή της ταινίας μικρού μήκους στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός & Μεγάλου Αλεξάνδρου) “Female Masculinity Appreciation Society“, θα ακολουθήσει ένας αγώνας… Arm Wrestling, με διαιτητές τις ίδιες τις σκηνοθέτριες της ταινίας!

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Beaver (Βασιλείου του Μεγάλου 46, Ρουφ)

Ώρα: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης θα γίνει συζήτηση για τις Queer πολιτικές, το φύλο και το Queer Cinema

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ώρα: 17.30

Είσοδος ελεύθερη

Την Πέμπτη 14 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας μετά την προβολή της Βραζιλιάνικης ταινίας “Reaching for the Moon” θα ακολουθήσει εκδήλωση στο φουαγιέ και στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν μπουφέ και ποτά με γεύσεις από Βραζιλία και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κόσμο. Η εκδήλωση καθώς και η προβολή της ταινίας “Reaching for the Moon” είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Βραζιλιάνας queer ακτιβίστριας Suzy Capo.

Η λεσβία Dj Ellyott, η χορεύτρια και πρωταθλήτρια Pole Dancing, Neta Lee Levy θα μας μεταφέρουν για μια βραδιά στο Τελ Αβίβ μαζί με επιλεγμένα finger food από την διάσημη Ισραηλινή chef Ayelet Shematovich!

Παρασκευή 15 Μαΐου στο Apartment (Κολωνού 76, Μεταξουργείο)

Είσοδος: 7ευρώ με ποτό

Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00

OUTVIEW FILM FESTIVAL

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός)

Εισιτήρια

Προβολή: 5 ευρώ

Ημερήσιο: 8 ευρώ / Φοιτητικό: 6 ευρώ

Διαρκείας: 50 ευρώ

Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους.

Δημοφιλή