ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2015 10:08 EEST | Updated 06/05/2015 10:09 EEST

Απέδρασε και τον έπιασαν 56 χρόνια μετά : Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει ταινία

Ένας αμερικανός ονόματι Frank Freshwaters συνελήφθη και οδηγήθηκε σε φυλακή στην Πολιτεία του Οχάιο, 56 χρόνια μετά την δραπέτευσή του. Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση δεν είναι μόνο το ότι κατάφερε να διαφύγει την σύλληψη για τόσα χρόνια, αλλά και το γεγονός πως στις φυλακές στις οποίες οδηγήθηκε είχε γυριστεί η ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ».

Η ταινία περιγράφει την ζωή ενός τραπεζίτη, ο οποίος μένει στην φυλακή Shawshank για σχεδόν δύο δεκαετίες, κατηγορούμενος άδικα για το φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Ο τραπεζίτης τελικά δραπετεύει και ζει ελεύθερος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Frank από την άλλη δεν κατάφερε να διατηρήσει την ελευθερία του, καθώς ένας αναπληρωτής αστυνομικός είχε βάλει στόχο να ανοίξει ξανά υποθέσεις που είχαν κρυφτεί στο χρονοντούλαπο των αρχών. Ο πρώτος είχε συλληφθεί πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του '50, επειδή είχε χτυπήσει θανάσιμα με το αυτοκίνητό του έναν πεζό και στη συνέχεια παραβίασε την εντολή των αρχών και χρησιμοποιώντας ξανά το αυτοκίνητό του.

Το 1959 ο ίδιος κατάφερε να αποδράσει, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του προσωπικού, και έφυγε για την Πολιτεία της Φλόριντα, όπου ζούσε με το όνομα William Harold Cox. Την προηγούμενη Δευτέρα, 56 χρόνια μετά την απόδρασή του, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του, αυτός ομολόγησε τα πάντα και οδηγήθηκε ξανά πίσω στις φυλακές.

Πηγή: Telegraph