3 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν μπείτε στο ντους

3 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν μπείτε στο ντους
shutterstock

Ένα μπάνιο μπορεί να είναι αναζωογονητικό και ευχάριστο, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο εάν ακολουθήστε αυτές τις παρακάτω τρεις κινήσεις.

Βγάλτε τους φακούς επαφής σας

Το νερό και οι φακοί επαφής δεν είναι καλός συνδυασμός. Η επαφή των φακών με το νερό και ειδικά με το νερό βρύσης μπορεί να δημιουργήσει εστία μικροβίων με αποτέλεσμα να πάθετε μόλυνση. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αποφεύγετε να φοράτε τους φακούς επαφής σας στο ντους ή να τους καθαρίζετε μετά με το ειδικό υγρό.

Αφήστε τις έγνοιες σας απ' έξω

Εάν μέσα στο μπάνιο έχετε ζήσει μερικές από τις πιο διαυγείς σας στιγμές, δεν είστε οι μόνοι. Έρευνα που έγινε το 2012 στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι οι ικανότητες των ανθρώπων να λύσουν προβλήματα και η δημιουργικότητά τους ενισχυόταν μέσα στο ντους. Το χαλαρό περιβάλλον και η συνήθεια δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για να δουλέψει το μυαλό. Παρ' ολ' αυτά εάν ψάχνετε τη λύση σε κάποια μαθηματική εξίσωση ή γρίφο, δεν παρατηρήθηκαν το ντους δεν παρατηρήθηκε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Χτενίστε τα μαλλιά σας

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι δεν πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο, όχι μόνο τα αποδυναμώνετε αλλά έχετε την τάση να το κάνετε και με μεγαλύτερη δύναμη. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό τους προσφέρει μεγαλύτερη ελαστικότητα και μειώνει τις αντιστάσεις με αποτέλεσμα να ασκείτε μεγαλύτερη δύναμη.