ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/05/2015 14:57 EEST | Updated 06/05/2015 14:59 EEST

Βερολίνο: Η Μέρκελ κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

JOHN MACDOUGALL via Getty Images
German Chancellor Angela Merkel attends a press conference after talks with the Czech Prime Minister at the Chancellery in Berlin on May 4, 2015. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images)

Η Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η στάση της από την αρχή της κρίσης.

Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ακόμη ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της Καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν αντικαθιστούν τις συνομιλίες της Ελλάδας με τους θεσμούς και επανέλαβε ότι παραμένει σε ισχύ ο «οδικός χάρτης» που αποφασίστηκε κατά το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν προκειμένου να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)