ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/05/2015 10:12 EEST | Updated 06/05/2015 10:13 EEST

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στον Βενιζέλο

ASSOCIATED PRESS
This photo taken on Sunday, Dec. 7, 2014 shows leader of Pasok (Panhellenic Socialist Movement) Evangelos Venizelos, 58, speaks during a parliament meeting for a vote on the country's 2015 budget in Athens. Greece goes to the polls on Sunday, Jan. 25, 2015 in a snap general election as the country was showing tentative signs of emerging from a deep financial crisis that has disturbed the eurozone. The vote, held more than a year early, has once more raised the specter of Grexit _ a Greek exit from Europe’s joint currency. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Έντονη κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Θεοδωράκη και Νικολόπουλου (Ποτάμι, ΑΝΕΛ), αλλά όχι του κ. Βενιζέλου, ασκεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Τσίπρας για την πρώτη του εμφάνιση στην «ώρα του Πρωθυπουργού» την Παρασκευή, επέλεξε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις του κ. Θεοδωράκη (Προέδρου του Ποταμιού) για την παιδεία και του κ. Νικολόπουλου (ΑΝΕΛ) για τη διαπλοκή. Επέλεξε δηλαδή να απαντήσει σε μια και μόνο ερώτηση της αντιπολίτευσης για θέμα που συζητείται ούτως ή άλλως εκτενώς στην Βουλή  την ίδια ημέρα με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το οποίο μπορούν να μιλήσουν ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων».

«Αυτό σημαίνει ότι αρνείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλαδή για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και τη δημόσια συζήτηση».