Βρετανία: Ισοψηφία Συντηρητικών – Εργατικών δείχνουν δημοσκοπήσεις λίγες ώρες πριν τις εκλογές

Βρετανία: Ισοψηφία Συντηρητικών – Εργατικών δείχνουν δημοσκοπήσεις λίγες ώρες πριν τις εκλογές
London mayoral elections 2012.
London mayoral elections 2012.
secretlondon123/Flickr

Σε θρίλερ φαίνεται να εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας συγκεντρώνουν το ίδιο ακριβώς ποσοστό σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Βρετανία για τις βουλευτικές εκλογές, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian, φέρνει τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ισόπαλους με τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ, με ποσοστό 35%.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδειχνε ότι οι Συντηρητικοί προηγούνταν με διαφορά τριών μονάδων.

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) υποχωρεί κατά δύο μονάδες και πέφτει στο 11% ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, διατηρούν το ποσοστό τους στο 9%.

Εν τω μεταξύ με διαφορά μιας μονάδας, προηγείται το Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον, έναντι των Εργατικών, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση.

Ειδικότερα η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Opinium δίνει ποσοστό 35% στους Συντηρητικούς και 34% στους Εργατικούς.

Τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι τα ίδια με αυτά που έδειχνε και η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Η υποστήριξη προς το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP υποχωρεί κατά μία μονάδα και πέφτει στο 12% ενώ το ποσοστό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών παραμένει σταθερό στο 8% και οι Πράσινοι κερδίζουν μια μονάδα, φτάνοντας στο 6%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή