Παρασκευόπουλος: Εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει για την καταλληλότητα της αίθουσας που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Παρασκευόπουλος: Εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει για την καταλληλότητα της αίθουσας που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, υπογραμμίζει ότι είναι αρμοδιότητα της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Λεπενιώτη να κρίνει εάν μπορεί να διεξαχθεί ή όχι η δίκη στην επίμαχη αίθουσα και να ζητήσει αλλαγή της αίθουσας.

Και τότε, έχει την ευθύνη ο υπουργός Δικαιοσύνης να βρει λύση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι είναι γνωστό το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η διεξαγωγή, για λόγους ανάγκης, της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Μια απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης -σημειώνεται στην ανακοίνωση- «για αλλαγή αίθουσας, ενόψει της έλλειψης μάλιστα άλλου άμεσα διαθέσιμου χώρου μετά την απόφαση του Τριμελούς Συμβούλιου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε αναβολή ή διακοπή της διεξαγόμενης δίκης». Αυτό «θα συνιστούσε μια παρέμβαση στη ροή της απονομής της Δικαιοσύνης» , υπογραμμίζει ο κ. Παρασκευόπουλος και προσθέτει: «Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο υπουργός κατά το νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μία λύση που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Λεπενιώτη, από έδρας, και στις δύο συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (20 Απριλίου και 7 Μαΐου 2015), όπου τέθηκε το ζήτημα των προβλημάτων διεξαγωγής της δίκης από την Πολιτική Αγωγή, τον δήμαρχο Κορυδαλλού, την ΠΟΕΣΥ, κ.λπ., τόνισε ότι η αλλαγή αίθουσας συνεδρίασης του δικαστηρίου είναι αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας και όχι του δικαστηρίου.

Μάλιστα, επισήμανε η πρόεδρος του δικαστηρίου ότι εάν εξευρεθεί αίθουσα, αμέσως το δικαστήριο θα μεταφερθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή