Politico: Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου- «η άνοδος του ισχυρού ζεύγους σταματά»

Politico: Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου- «η άνοδος του ισχυρού ζεύγους σταματά»
Twitter

Αφιέρωμα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, τους οποίους χαρακτηρίζει «ισχυρό ζεύγος» (power couple) φιλοξενεί το Politico, σχολιάζοντας ότι η «άνοδός του έχει μείνει στάσιμη» και ότι έγιναν celebrities και στη συνέχεια στόχοι γελοιοποίησης.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του, η καλλιτέχνιδα Δανάη Στράτου, δειπνούσαν σε ένα εστιατόριο την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μια ομάδα μασκοφορομένων αναρχικών μπήκαν μέσα και τους πέταξε γυάλινα αντικείμενα. Η Στράτου πήδηξε μπροστά από τον σύζυγό της, χρησιμοποιώντας το σώμα της για να τον προστατέψει» ξεκινά το κείμενο, κάνοντας αναφορά στο περιστατικό που έλαβε χώρα στα Εξάρχεια.

Όπως συνεχίζει ο συντάκτης του, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Στράτου σώζει τον Βαρουφάκη, «και μάλλον όχι η τελευταία φορά που αυτό αυτό το φαινομενικά αταίριαστο ζεύγος, μια ένωση μεταξύ αριστερίστικου πολιτικού δόγματος και μιας από τις παλιές πλούσιες οικογένειες της Ελλάδας, αποδεικνύει ότι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της Ευρώπης».

Το ζεύγος, σημειώνεται, έγινε διεθνώς γνωστό στο πλαίσιο της ελληνικής κρίσης, ωστόσο υποστηρίζεται ότι η άνοδός του έχει παύσει και πιθανώς αντιστραφεί. «Το στιλ του Βαρουφάκη έχει περιπλέξει τις σχέσεις του με τους δανειστές της Ελλάδας (έχει παραγκωνιστεί ως κύριος διαπραγματευτής). Στην χώρα του επίσης, το γκλαμουράτο lifestyle του και ο γάμος του αποτελούν αντικείμενα χλευασμού από τον τοπικό τύπο».

Δημοφιλή