Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

Επαναλαμβάνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η δίκη πιθανώς θα διακοπεί εκ νέου σήμερα Πέμπτη, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο δικηγόρος που διόρισε το δικαστήριο σε έναν εκ των κατηγορουμένων, δεν θα αποδεχθεί τον διορισμό του.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου συνηγόρου, στον οποίον θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία.

Η δίκη γίνεται εν μέσω συγκεντρώσεων αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της στην πόλη τους.

Aφού νομιμοποιηθεί και τυπικά η παράσταση της Πολιτικής Αγωγής, αναμένεται επισήμως να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.

Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή