Το ναυτικό στυλ δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας: Ιδού 5 τρόποι για να το υιοθετήσεις

Το ναυτικό στυλ δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας: Ιδού 5 τρόποι για να το υιοθετήσεις
Charente Maritime Tourisme/Flickr

Ό,τι και να πει κανείς για τη μαρινιέρα είναι λίγο. Οι περίφημες ναυτικές ρίγες αγαπήθηκαν αρχικά από την Κοκό Σανέλ, η οποία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσίασε μία εκδοχή τους στη δεύτερη μπουτίκ της στη Ντοβίλ.

Τη δεκαετία του '40, διάσημες προσωπικότητες τη φόρεσαν με μανία, όπως ο Τζον Γουέιν, ο Ζαν Κοκτώ, ο Πάμπλο Πικάσο, η Μπριζίτ Μπαρντό και ο Μαρσέλ Μαρσώ. Έγινε ένα ρούχο που αποτελούσε δήλωση από μόνο του με την απλότητα και την κομψότητά του.

Κανείς όμως δεν την απογείωσε όσο ο Ζαν Πολ Γκοτιέρ και το 1983 αποτέλεσε το βασικό στοιχείο της κολεξιόν του Boy Toy. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο τέλος αποχαιρέτησε το κοινό φορώντας μία κλασική μαρινιέρα.

Πρόσφατα, το Ίδρυµα Μελίνα Μερκούρη προσκάλεσε τον Γκολτιέρ να δηµιουργήσει συλλεκτικά αντικείµενα µε έµπνευση από τη Μελίνα, όπου όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατίθενται αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύµατος. Όπως ήταν λογικό, ο διάσημος σχεδιαστής επέλεξε να της αφιερώσει το σήµα κατατεθέν του, τις λευκές και µπλε ρίγες, σε δύο εκδοχές, µαρινιέρα και t-shirt.

Η μαρινιέρα έχει καταλήξει να είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μπλουζάκι με ρίγες – αν και βέβαια παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις μας. Οι ρίγες και το ναυτικό στυλ έχουν «κατακτήσει» φορέματα, παπούτσια και αξεσουάρ. Μόλις ανοίξει ο καιρός όλες οι εταιρείες μόδας σπεύδουν να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή του navy style και αυτό είναι κάτι που μας κάνει χαρούμενες, αφού πρόκειται για κομμάτια που πραγματικά δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα.

Για όσες θέλετε να επενδύσετε φέτος σε navy κομμάτια, εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τα παρακάτω: